Kansainvälisessä operaatiossa pidätettiin liki 300 epäiltynä pimeän verkon huumekaupasta

Satoja henkilöitä pidätettiin huumekaupasta epäiltynä maailmanlaajuisen viranomaisoperaation seurauksena.

Yhdeksässä eri maassa on pidätetty yhteensä 288 henkilöä epäiltynä huumeiden ostamisesta tai myynnistä, kertoi Euroopan poliisiviranomainen Europol tiistaina uutistoimisto Reuters mukaan.

Huumekauppaa käytiin pimeässä verkossa toimivalla Monopoly Market -kauppapaikalla.

Ratsiat toteutettiin kolmella eri mantereella osana SpecTor-nimistä viranomaisoperaatiota.

Ratsioita on tehty Itävallassa, Ranskassa, Saksassa, Alankomaissa, Puolassa, Brasiliassa, Iso-Britanniassa, Yhdysvalloissa ja Sveitsissä.

Europolin mukaan operaatiossa takavarikoitiin 50,8 miljoonan euron edestä käteistä ja virtuaalivaluuttaa, 850 kilogrammaa huumeita sekä 117 ampuma-asetta.

Takavarikoituihin huumausaineisiin lukeutuu amfetamiinia, kokaiinia, MDMA:ta, LSD:tä sekä ekstaasipillereitä.

–  Tämä operaatio lähettää vahvan viestin pimeän verkon rikollisille: kansainvälisellä lainvalvontaviranomaisella on keinot ja kyky tunnistaa ja saattaa teidät vastuuseen laittomista toimista, sanoi Europolin johtaja Catherine De Bolle.

Pimeä verkko koostuu verkkosivustoista, jotka kätkevät IP-osoitteensa internetiltä.

Aiemmassa operaatiossa huhtikuussa viranomaiset kaatoivat verkkokauppapaikkoja, jotka myivät varastettuja henkilöllisyyksiä ja salasanoja.

Juttua korjattu 3.5.2023 kello 6.35: Jutussa luki aiemmin, että 288 henkilöä olisi pidätetty tiistaina. Näin ei ollut, vaan pidätyksistä kerrottiin tiistaina.

Lue myös:

    Uusimmat