Kännykkää hankkimassa? Tänään on syytä pitää korvat höröllä

Tänään on se päivä, jota kovimmat kännykkäfriikit ovat odottaneet kuin kuuta nousevaa.

Monet merkittävät teknologiayhtiöt ovat nimittäin julkistamassa uusia mobiililaitteitaan kevääksi.

Uusia kännyköitä, tabletteja ja älykelloja esitellään huomenna alkavilla Barcelonan MWC -mobiiliteknologiamessuilla, mutta moni yhtiö on pitämässä lehdistötilaisuuksia jo tänään.

Ennakkosuosikit: Samsung ja HTC

Ennakkoon odotetuimmat julkistukset tulevat tänään HTC:lta ja Samsungilta.

Samsungin odotetaan julkistavan uuden Galaxy S6 -lippulaivakännykkänsä ja HTC:n puolestaan One M9 -huippumallinsa. Näistä kärkimalleista saatetaan julkistaa muutamia toisistaan hieman poikkeaviakin versioita.

Uutuuslaitteet käyttävät lähes satavarmasti Googlen Android -käyttöjärjestelmän uusinta 5.0 Lollipop -versiota.

HTC:n tiedotustilaisuus järjestetään tänään klo 17 iltapäivällä ja Samsungin tilaisuus 19.30.

Myös Nokia maisemissa

Nokia on myös maisemissa Barcelonassa.

Yhtiön toimitusjohtaja Rajeev Suri pitää lehdistötilaisuuden tänään illalla kello 20-21. 

NPU-sivustolla pohditaan toiveikkaana, että Nokialla saattaisi olla jopa jokin yllätystuote esiteltävänään, mutta asiasta ei ole kuitenkaan varmaa tietoa.

Microsoftilta useita kännyköitä?

Microsoft on järjestämässä MWC-tapahtumassa tiedotustilaisuuden maanantaina klo 9.30PC Advisor -sivustolla pohditaan, että Microsoft saattaa kertoa tilaisuudessa lisää uuden Windows 10 -käyttöjärjestelmän toiminnasta kännyköissä ja tableteissa. 

Lisäksi Phonearena kertoo huhuista, joiden mukaan Microsoft olisi julkistamassa tilaisuudessa useita uutuuskännyköitä. Mikään julkistettavista laiteista ei kuitenkaan ole ilmeisesti lippulaivamalli. 

Monia muita kiinnostavia yhtiöitä paikalla

Laitejulkistuksia odotetaan myös mm. Lenovolta. Phonearena-sivuston mukaan Lenovolta saattaa tulla jopa kokonainen uusi kännykkäperhe, johon kuuluu neljä eri mallia: Vibe X3, S1, P1 ja P1 Pro.

LG:n mahdollisista kännykkäjulkistuksista ei ole juurikaan tietoa. Uutta lippulaivamallia ei ole välttämättä luvassa, mutta yhtiön odotetaan julkistavan kenties kuitenkin muita kännyköitä ja tabletteja. Yhtiö saattaa myös esitellä messuilla metallista LG Watch Urbane -älykelloaan.

Huawein odotetaan julkistavan niinikään älykellon, josta on ilmeisesti vuotanut nettiin jo etukäteen laitteen mainosvideo. Myös uutuuskännykkä ja tabletti saattavat kuulua Huawein messu-menuun.

Myös Google saattaa tarjoilla karkkia kännykkäintoilijoille, mikäli yhtiö esittelee Project Ara -hankkeensa. Kyseessä on pienistä moduuleista kasattava kännykkä. Ideana on se, että käyttäjät voivat päivittää kännykkäänsä pala kerrallaan, vaikkapa kameramoduulia tai muistimoduulia vaihtamalla

MTV Uutiset seuraa MWC 2015 -mobiiliteknologiamessujen julkistuksia sivuillaan.

Lue myös:

    Uusimmat