Kannustaloilla taas suosituin messutalo

Tuusulan asuntomessujen vieraat valitsivat messujen parhaaksi taloksi Kannustalojen perinnetalon Rauhalan. Kannustalot voitti äänestyksen jo kolmannen kerran - yhtä monta kertaa se on osallistunut asuntomessuille. Vuonna 1994 Pietarsaaressa voittajaksi valittiin "Ainola" ja vuonna 1997 Raisiossa "Onnela".

Rauhala sai Tuusulan äänestyksessä lähes 15 prosenttia äänistä. Kakkoseksi sijoittui Puutalon kohde 12 prosentin ja kolmanneksi Honkarakenteen Cello-kohde vajaan 6 prosentin ääniosuudella.

Kannustalojen messumenestys johtuu toimitusjohtaja Mika Uusimäen mukaan siitä, että talot suunnitellaan sekä järjellä että tunteella. Suunnittelutyöryhmä pitää koko ajan mielessään sen, millaisessa talossa itse haluaisivat asua: esimerkiksi voittajatalon suunnittelutiimin arkkitehti Leila Hietala on neljän lapsen äiti ja sen mukaisesti talon säilytystilat ovat runsaat - käytävät sen sijaan puuttuvat kokonaan. Tilaratkaisut ovat avaria ja valoisia.

Rakennesuunnittelija Esa Marjakangas puolestaan piti johtoajatuksena rakenneratkaisujen taloudellisuutta. On pyritty siihen, että talo soveltuu teolliseen tuotantoon.

Mansardikattoisen Rauhalan esikuvana ovat olleet vanhat kartanot. Silti sen talotekniikka on viimeisintä ja sitä voidaan ohjata sekä talossa sijaitsevan paneelin että matkapuhelimen kautta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja