Mainos

Kanervaa epäillään lahjuksen ottamisesta

Kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok.) asema poliisikuulusteluissa on varmistunut. Helsingin poliisin rikostarkastaja Markku Nisula kertoi, että Kanervaa kuultiin viime viikolla lahjuksen ottamisesta epäiltynä.

Rikosepäily liittyy siihen, että Nova Kiinteistökehitys tuki silloisen ulkoministeri Kanervan 60-vuotispäiviä noin 17 000 eurolla. Nisula ei kerro, mitä poliisi epäilee Kanervan antaneen tuesta vastineeksi.

Esitutkinta on vielä kesken. Nisula ei kommentoi sitä, onko lahjuksen ottamisesta epäiltynä muitakin poliitikkoja.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan poliisi on ollut kiinnostunut Nova Groupin mahdollisista yhteyksistä tekeillä olevaan Varsinais-Suomen maakuntakaavaan. Kanerva toimii kaavaa valmistelevan Varsinais-Suomen liiton hallituksen puheenjohtajana.

Nisulan mukaan Nova-yhtiöiden konkurssipesiin liittyvät esitutkinnat ovat nyt valmiita. Kummassakin haarassa on seitsemän epäiltyä. Rikosnimikkeet ovat törkeä velallisen epärehellisyys ja törkeä kirjanpitorikos. Syyteharkinnan tekee kihlakunnansyyttäjä Antti Vuorenmaa Helsingistä.

Ei ongelma kokoomukselle

Kokoomus ei pidä kahden kansanedustajansa lahjusten ottoon liittyviä selvityksiä ja poliisitutkintoja puolueen kannalta merkittävänä ongelmana. Asia ei ole ajankohtainen, koska Ilkka Kanervaan tai Marja Tiuraan kohdistuneet epäilyt eivät ole johtaneet rikossyytteisiin.

Tampereen vaalipiiristä kansanedustajaksi valittua Tiuraa epäillään lahjuksen ottamisesta Anna Tapion koulun säätiöön liittyvässä lahjusjutussa. Tiura on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin. Asia on menossa syyteharkintaan Helsingin syyttäjänvirastossa.

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujunen muistuttaa, että syyttömiä ei pidä tuomita, ennen kuin oikeus toisin päättää.

- Suomalainen oikeusvaltio lähtee siitä, että ensin tutkitaan ja sitten vasta hutkitaan.

Tiuran osalta asia on vielä syyteharkinnassa ja Kanervallakin vasta poliisin esitutkinnassa.

Tujunen ei pidä asiaa kokoomuksen kannalta kovin merkittävänä, koska kumpikaan kansanedustaja ei ole puolueessa nyt niin merkittävissä tehtävissä, että mahdolliset oikeuskäsittelyt aiheuttaisivat ongelmia.

Tujusen mukaan uusia vaalirahoitukseen tai muuhun rahankäyttöön liittyviä tapauksia ei ole tiedossa. Esimerkiksi Nova Groupin taloussotkut ovat kokoomuksen osalta selvitetty.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.