Mainos

Kanerva: Suomi hakee näkyvämpää roolia Lähi-idässä

Kanervan mukaan EU:n intressit Lähi-idässä ovat sekä poliittiset että taloudelliset.

Ulkoministeri Ilkka Kanerva sanoo MTV:n puhelinhaastattelussa, että Lähi-idässä on hyvin realistiset odotukset ensi viikolla järjestettävien neuvotteluiden tuloksesta. Hän on tavannut Lähi-idän vierailullaan Israelin sekä Palestiinan johtoa. Käytännössä Lähi-idän rauhanneuvottelut ovat olleet jäissä seitsemän vuotta.

- Neuvottelut nähdään mieluummin prosessin alkuna kuin loppuna.

Ensi viikolla Yhdysvalloissa järjestettävään rauhankonferenssiin osallistuu muun muassa maltillisia arabivaltioita, YK:n turvallisuusneuvoston, G8-maiden sekä EU:n edustustoa.

Yhdysvallat toivoo, että konferenssista alkaisivat jälleen neuvottelut, jotka tähtäisivät Palestiinalaisvaltion perustamiseen.

- On tärkeää, että tämä neuvotteluprosessi kattaa mahdollisimman monta olennaista maata. Ulkopuolelle jäävät edelleen Irak-Iran-kysymykset sekä Syyrian ja Libanonin hyvin räjähdyherkkä tilanne, jotka täytyy myöhemmin liittää osaksi tämän toivottavasti onnistuvan prosessin jatkoon.

Kanerva sanoo, että EU:n intressit ovat sekä poliittiset että taloudelliset. EU:lla on hänen mukaansa valtava vastuu kuinka alueella toimitaan.

Kanerva sanoo, että Suomi on hakemassa näkyvämpää roolia Lähi-idässä.

- Meillä ei ole mitään syytä olla turhan vienoja tässä suhteessa. Suomea arvostetaan, ja meidät tunnetaan asiallisena, tasapainoisena maana. Emme tietenkään ole mikään mahtitekijä, mutta valistuneeseen ulkopolitiikkaan kuuluu, että olemme hyvin perillä näistä asioista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.