Mainos

Kanerva: Elämäntyö meni viemäriin

Entinen ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok.) arvioi hänen hallituksesta saamiensa lähtöpassien johtavan poliitikkojen yksityisyyden suojan rapautumiseen.

Kanerva tilittää eroaan Satakunnan Kansan sunnuntailiitteen laajassa haastattelussa. Hän kokee, että kokoomuksen puheenjohtajan Jyrki Kataisen ratkaisu murentaa pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) puolustamaa yksityisyyden suojaa ja antaa signaalin, että sen saa murtaa.

- On ihan selvä, että tällaisten viestien julkaiseminen rikkoo jopa perustuslakia. Mutta Hymyn tietäen, eivät ne lainsäädännöstä piittaa. Jos niille tulee 10000 euron sakkorangaistus, niin so what. Eihän se heille merkitse mitään. Pistää miettimään, että pitäisikö lain rikkomisen sanktiot olla kovempia kuin mitä ne ovat tänä päivänä. Mutta se on toinen juttu.

Kanerva paljastaa, että hänen ajatuksenaan oli ministerikauden jälkeen pyrkiä kansainvälisen yleisurheilujärjestön IAAF:n johtotehtäviin ulkomaille.

- Suunnitelma menee samasta viemäristä alas kuin muukin elämäntyö.

Kanerva kertoo nyt kiertävänsä kenttää ja tekevänsä puoleensa kunnallisvaalimenestyksen eteen niin paljon kuin mahdollista.

(MTV3-STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.