Kanan kassi:

- kanan rintafilettä - mangoa - tuoretta inkivääriä - tofua - kookosmaitoa - tomaatteja - porkkanoita - viinirypäleitä

Hans Välimäen ja Kanan menu:

Broileri-tofukääryle

broilerin rintafile suolaa pippuria tofua 1 hammastikku

Leikkaa rintafile auki. Mausta ja lisää tofu fileen sisälle. Sulje hammastikun avulla. Paista mieluiten vähäisessä määrässä voita tai uunissa ilman rasvaa.

Kookoskastike

1-2 salottisipulia 1 dl kookosmaitoa 1 valkosipulin kynsi chiliä 1 dl kermaa suolaa pippuria

Freesaa sipulit voissa. Lisää kookosmaito ja kerma. Kiehauta ja tarkista maku. Siivilöi. Tarjoile.

Paistettu mango

kypsähkö mango voita 2 rkl sokeria inkivääriä

Leikkaa mango siivuiksi ja karamelisoi paistipannulla sokerin kanssa. Mausta ja tarjoile.

Mango-porkkanalassi

1/2 mangoa inkivääriä 1 porkkana kuorittuna 1 prk ruoanvalmistusjugurttia 2-3 rkl sokeria 2-3 rkl kookosmaitoa

Raasta kaikki ja soseuta tehosekoittimessa. siivilöi, tarkista maku ja tarjoile. Voit halutessasi maustaa ko. tuotetta vielä esim. appelsiinimehulla ja hunajalla.

Tomaattikastiketta ja tofua (Kanan erikoinen)

rasia kirsikkatomaatteja oliiviöljyä 2-3 rkl kermaa basilikaa persiljaa suolaa pippuria 1 valkosipulin kynsi vettä 2 rkl tomaattipyrettä

Freesaa vihannekset, yrtit ja tomaattipyre oliiviöljyssä. Lisää vesi ja mausteet. Kiehauta, soseuta ja lisää kerma. Tarjoile yrttien, tofunoppien ja salaatin kera.

Liekitetyt viinirypäleet ja "Kai wan"

viinirypäleet:

1 terttu kivettömiä viinirypäleitä 2-4 cl Cointreau -likööriä 3-4 rkl sokeria 1 vaniljatanko 2 rkl vettä

Karamelisoi viinirypäleet ja lisää viina. Liekitä loput ainekset.

Kai wan:

1-2 dl vettä 1 dl sokeria inkivääriä chiliä 1 vaniljatanko 1-2 munan valkuainen

Kiehauta vesi ja mausteet. Jätä liemi poreilevaksi. Riko valkuaisten rakenne ja kaada valkuainen ohuena nauhana poreilevaan mausteliemeen. Kypsennä 1 min. Nostele paperille valumaan ja tarjoile rypäleiden ja esim. jäätelön kera.

Lue myös:

    Uusimmat