- kanan rintafilettä - mangoa - tuoretta inkivääriä - tofua - kookosmaitoa - tomaatteja - porkkanoita - viinirypäleitä
Hans Välimäen ja Kanan menu:
Broileri-tofukääryle
broilerin rintafile suolaa pippuria tofua 1 hammastikku
Leikkaa rintafile auki. Mausta ja lisää tofu fileen sisälle. Sulje hammastikun avulla. Paista mieluiten vähäisessä määrässä voita tai uunissa ilman rasvaa.
Kookoskastike
1-2 salottisipulia 1 dl kookosmaitoa 1 valkosipulin kynsi chiliä 1 dl kermaa suolaa pippuria
Freesaa sipulit voissa. Lisää kookosmaito ja kerma. Kiehauta ja tarkista maku. Siivilöi. Tarjoile.
Paistettu mango
kypsähkö mango voita 2 rkl sokeria inkivääriä
Leikkaa mango siivuiksi ja karamelisoi paistipannulla sokerin kanssa. Mausta ja tarjoile.
Mango-porkkanalassi
1/2 mangoa inkivääriä 1 porkkana kuorittuna 1 prk ruoanvalmistusjugurttia 2-3 rkl sokeria 2-3 rkl kookosmaitoa
Raasta kaikki ja soseuta tehosekoittimessa. siivilöi, tarkista maku ja tarjoile. Voit halutessasi maustaa ko. tuotetta vielä esim. appelsiinimehulla ja hunajalla.
Tomaattikastiketta ja tofua (Kanan erikoinen)
rasia kirsikkatomaatteja oliiviöljyä 2-3 rkl kermaa basilikaa persiljaa suolaa pippuria 1 valkosipulin kynsi vettä 2 rkl tomaattipyrettä
Freesaa vihannekset, yrtit ja tomaattipyre oliiviöljyssä. Lisää vesi ja mausteet. Kiehauta, soseuta ja lisää kerma. Tarjoile yrttien, tofunoppien ja salaatin kera.
Liekitetyt viinirypäleet ja "Kai wan"
viinirypäleet:
1 terttu kivettömiä viinirypäleitä 2-4 cl Cointreau -likööriä 3-4 rkl sokeria 1 vaniljatanko 2 rkl vettä
Karamelisoi viinirypäleet ja lisää viina. Liekitä loput ainekset.
Kai wan:
1-2 dl vettä 1 dl sokeria inkivääriä chiliä 1 vaniljatanko 1-2 munan valkuainen
Kiehauta vesi ja mausteet. Jätä liemi poreilevaksi. Riko valkuaisten rakenne ja kaada valkuainen ohuena nauhana poreilevaan mausteliemeen. Kypsennä 1 min. Nostele paperille valumaan ja tarjoile rypäleiden ja esim. jäätelön kera.