Kanakorma & neilikkariisi

4:lle hengelle

  • Kana & marinadi:
  • 4 kpl kanan rintafileitä
  • ½ dl maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl inkivääritahnaa
  • 2 tl suolaa
  • ½ sitruunan mehu (1/2 rkl Limmi sitruunamehua)
  • 1 tl garam masalaa
  • Kormakastike:
  • 2 rkl maissiöljyä tai muuta vaaleaa paistoöljyä
  • 1 tl sinapinsiemeniä
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl juustokuminan siemeniä (tai 2 tl jauhettua juustokuminaa)
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl currya
  • (½ tl vahvaa chilijauhetta, jos haluat lisää potkua)
  • 5 valkosipulinkynttä pieneksi silputtuna
  • 2 sipulia
  • 1 rkl inkivääritahnaa
  • 1 tlk (400g) kuorittuja kokonaisia tomaatteja
  • 2 dl kookoskermaa (intialaista tai 1 dl thaimaalaista kookoskermaa)
  • 1 dl mantelijauhetta (tai 1 ½ dl mantelilastuja)

Laikkaa rintafileet isoiksi suupalan kokoisiksi kuutioiksi. Sekoita joukkoon jogurtti, inkivääritahna, suola, sitruunamehu sekä garam masala ja laita jääkaappiin marinoitumaan.

Silppua sipuli, valkosipuli ja ota kaikki mausteet valmiiksi esille. Kuumenna 2 rkl öljyä isossa wokissa tai paistinpannussa, laita kuivat mausteet öljyyn ja freesaa hetken. Kun mausteiden aromit tulevat esiin, lisää sipuli, inkivääritahna sekä valkosipuli ja jatka pehmennystä. Lisää sekaan vielä tomaatit, kookoskerma ja mantelijauhe ja anna porista 10 minuuttia miedolla lämmöllä, niin että sipuli ja tomaatit pehmenevät.

Laita kastikkeen poreilun lomassa kananpalat vartaisiin. Kaada uunivuokaan pari senttiä kylmää vettä ja asettele kananpalat veden yläpuolelle vuoan reunojen varaan. Paista vartaita 250-asteessa grillivastusten alla noin 5 minuuttia. Jos grillikausi on avattu, suosittelen aitoa grilliä niin vartaat saavat kauniin värin.

Soseuta pehmennyt kormakastike tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Maista suola ja lisää tarvittaessa. Jos kastike kaipaa mielestäsi raikkautta, sitruunamehu sopii kanakormaan. Kypsennä kanapalat loppuun kastikkeessa koko ajan sekoittaen (paksu kastike roiskuu ympäriinsä kiehuessaan).

Tarjoa basmatiriisin ja mangochutneyn kanssa.

Riisin keitto-ohje 4:lle

  • basmatiriisiä
  • 1 tl suolaa
  • 3 neilikkaa
  • vettä

Ota keskikokoinen kasari ja kumoa sen pohjalle basmatiriisiä pikkurillisi pään korkeuden verran. Lisää kylmää vettä pikkurillin toisen nivelen korkeuteen saakka. Lisää veteen suola ja neilikat ja kiehauta. Kun riisi kiehahtaa, laske lämpö miedolle ja peitä kannella. Voit myös laittaa kattilan haudutusritilän päälle, niin riisi kypsyy oikein rauhallisesti. Keitä riisi kunnes kaikki vesi on imeytynyt.

Resepti: Meri-Tuuli Lindström

Lue myös:

    Uusimmat