Kanadalaistutkimus: Näin ovulaatio vaikuttaa haluun

Tutkimuksen mukaan ovulointi saa naisen kuvittelemaan eroottisia fantasioita. Haavekuvissa esiintyy myös enemmän miehiä kuin yleensä.

Kanadalaisen Lethbridgen yliopiston tutkimuksen mukaan ovuloivalla naisella on eniten seksifantasioita, kertoo The Times of India. Fantasiat puolestaan johtavat kiihottumisen lisääntymiseen. Naiset myös kertovat fantasioivansa enemmän miehistä ovuloidessaan.

Tutkimuksessa 27 heteronaista piti nettipäiväkirjaa seksuaalisista fantasioistaan kuukauden ajan. Naiset eivät käyttäneet hormonaalista ehkäisyä. Tutkijat laskivat edellisen kuukautiskierron päättymisen perusteella jokaiselle naiselle kymmenen päivän ajanjakson, jona ovulaatio todennäköisesti tapahtuisi. Naiset myös testasivat ovulaatioajankohtansa kotitestin avulla, vaikkeivät tienneetkään tarkasti, mitä testasivat.

Fantasiat edustavat naisen seksuaalisen halun määrää

Naiset kertoivat fantasioivansa noin 0,77 kertaa päivässä. Tämä eroaa suuresti aiemmista tutkimuksista, joissa osallistujien on täytynyt muistella fantasioitaan sen sijaan, että kirjaavat niitä ylös päivittäin. Eräässä tutkimuksessa naisten havaittiin fantasioivan vain viikoittain.

Eniten fantasioita esiintyi kolmena päivänä ovulaation aikana: tällöin eroottisia haaveita oli 1,3 päivässä. Naisten mukaan nämä fantasiat olivat myös kiihottavampia kuin muiden päivien fantasiat.

Tutkimusta johtanut SamanthaDawson ryhmineen keskittyi eroottisiin unelmiin, koska niiden määrä ei riipu tarjolla olevien seksikumppanien määrästä tai muusta ulkoisesta tekijästä. Fantasiat edustavat Dawsonin mukaan naisen seksuaalisen halun määrää paremmin kuin itse seksin määrä.

Suurin osa fantasioiden henkilöistä, noin 95 prosenttia, oli miehiä. Ovulaation aikana miesten määrä eroottisissa päiväunissa kuitenkin nousi noin prosenttiyksiköllä.

Ovuloinnin vaikutuksia seksuaalisuuteen on tutkittu aiemminkin. Vuonna 2007 tutkijat havaitsivat, että hedelmällisimmillään oleva nainen pitää eniten maskuliinisista, miehisistä miehistä. Vuoden 2011 tutkimuksen mukaan ovuloivat naiset pitävät jopa maalauksia eroottisempina kuin muut.

Lethbirdgen yliopiston tutkimus löytyy seksologian akateemisesta julkaisusta Archives of Sexual Behavior.

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja