Kanadalaispariskunta oli erossa liki 70 vuotta – sitten rakkaus leimahti uudelleen: "Tiesin heti, että hän oli vienyt sydämeni"

Ennätykselliset 85 vuotta aviossa ollut pariskunta paljastaa pitkän liiton salaisuuden 2:14
Katso myös: Ennätykselliset 85 vuotta aviossa ollut pari paljastaa pitkän liiton salaisuuden.

Kahdeksankymppiset Fred ja Florence huomasivat vuosien jälkeen, että tunteet olivat tallella. Jälleennäkemisestä kertoo CNN.

68 vuotta sitten Fred Paulin ja kolme vuotta nuoremman Florence Harveyn tiet kohtasivat. Molemmat asuivat pienessä kaupungissa Newfoundlandin ja Labradorin provinssissa Kanadassa.

Teini-ikäiset kyyhkyläiset viettivät kaiken aikansa yhdessä kahden vuoden ajan. Nukkumaanmenon aikaan Fred vilkutti kotitalonsa kuistin valoa, mikä oli hänen keinonsa toivottaa poukaman toisella puolella asuvalle Florencelle hyvää yötä ja kertoa, että hän rakasti tätä.

– Hän oli ensirakkauteni ja ensimmäinen tyttöystäväni, kertoo nyt 84-vuotias Fred CNN-kanavalle. 

Ajautuivat erilleen

Kaksikon tiet erkanivat, kun Fred täytti 18 vuotta ja muutti töiden perässä Torontoon. 15-vuotias Florence jäi kotiseudulle. Kun Fred vuotta myöhemmin palasi takaisin etsimään entistä rakastettuaan, oli Florence jo muuttanut toiseen kaupunkiin.

Vuodet vierivät ja molemmat menivät tahoillaan naimisiin ja perustivat perheet.

Jäivät leskiksi

Vuonna 2017 Florence jäi yksin, kun hänen miehensä Len kuoli syöpään. He olivat olleet onnellisesti naimisissa 57 vuotta ja heillä oli viisi lasta.

Kaksi vuotta myöhemmin Fredin liki 60-vuotias vaimo Helen menehtyi kärsittyään monenlaisista terveysongelmista, muun muassa dementiasta. Fredillä ja Helenillä oli kaksi lasta.

"En olisi uskonut"

Florence kuuli, että Fredin vaimo oli menehtynyt. Hän otti mieheen yhteyttä ja yritti lohduttaa tätä kertomalla, että asiat kyllä lutviutuisivat pikkuhiljaa.

Fred ja Florence alkoivat jutella keskenään. He kertoivat elämästään, lapsistaan ja lapsenlapsistaan. Lisäksi he muistelivat lämmöllä yhteisiä vuosiaan.

– En olisi uskonut, että asiat saisivat tällaisen käänteen, kertoo nyt 81-vuotias Florence.

– Mutta ensin puhuimme kerran viikossa, sitten pari kertaa, sitten kolme ja lopulta puhuimme tunteja joka päivä. Olimme todella löytäneet yhteyden uudelleen, vaikka emme olleet nähneet toisiamme vuosiin. Tiesin, että nyt kolahti.

Jaettu suru puolisoiden menetyksestä toi nuoruudenrakastetut takaisin yhteen.

Rakkaus leimahti uudelleen

Kuukausia myöhemmin heinäkuussa Florence yllätti Frediin tämän syntymäpäivänä saapumalla Torontoon tämän luo.

– Kun sain tietää, että hän oli täällä ja oli tulossa tervehtimään minua, kello oli puoli yksitoista illalla. Nousin kiireesti sängystä pukeuduin ja menin kirjoittamaan pihatielle liidulla sanat ”Tervetuloa, Florence”. Kun hän saapui, halasin ja suutelin häntä poskelle ja pidin häntä kädestä. Tiesin heti, että hän oli vienyt sydämeni, Fred kertoo.

Suunnitelmissa yhteinen loppuelämä

Vain kolme päivää jälleennäkemisen jälkeen pariskunta oli valmis astelemaan alttarille yhdessä. Perheenjäsenet hieman ihmettelivät heidän nopeaa tahtiaan, mutta Florencelle ja Fredille on selvää, että he haluavat viettää loppuelämänsä yhdessä. 

Pariskunnan onnea varjosti se, että Fred oli aloittamassa hoidot vatsasyövän varalta. Florence oli kuitenkin päättänyt pysytellä rakkaansa rinnalla niin myötä- kuin vastamäessä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Avioituivat elokuussa

8. elokuuta Fred ja Florence menivät naimisiin Georgetownissa. Paikalla oli ystäviä ja perheenjäseniä, koronaviruspandemian takia toki vain pieni määrä.

– Olit ensimmäinen nuori mies, joka saattoi minut teininä kotiin, Florencen kerrotaan sanoneen Fredille vihkiäisissä.

– Ja luulenpa, että olet myös viimeinen mies, joka niin tekee.

Vihkitoimituksen suorittanut Paul Ivany kertoo CNN-kanavalle, että hän on uransa aikana vihkinyt yli 500 hääparia, mutta Fred ja Florence saivat hänet liikuttumaan aivan erityisellä tavalla.

Florence kertoo, että he aikovat nyt käydä katsomassa lapsuuden kotikaupunkiaan ja paikkoja, joissa he ovat käyneet ja rakastuneet vuosia sitten.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat