Kanadalainen TV-selostaja latoi tylyjä faktoja Leijonista ja Venäjästä – SM-liigan kulttipelaaja ojensi

Suomi kohtaa sunnuntaina jääkiekon MM-finaalissa Kanadan. Rapakon takana on hehkutettu Leijonien Venäjä-ottelua. Myös SM-liigan kulttipelaaja Jonne Virtanen osallistui keskusteluun.

Kanadalaisen TSN:n selostaja Gord Miller ihmetteli jo aikaisemmin sitä, miten nimetön Leijonat pystyi voittamaan NHL-tähtiä pursuavan Venäjän.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

MM-kisojen mitalipelit sunnuntaina 26.5.:

Pronssiottelu Venäjä-Tshekki klo 16.45 C More Sport 1 ja MTV3
Finaali Kanada-Suomi klo 21.15 C More Sport 1 ja MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.

– Venäjän joukkueen pelaajat, jotka hävisivät tänään MM-välierän suomalaisille, tekivät viime kaudella 212 maalia NHL:ssä. Suomen joukkueen pelaajat eivät tehneet yhtään (NHL-maalia). Sen ainoat NHL-pelaajat, Henri Jokiharju ja Juho Lammikko, jäivät maaleitta tällä sesongilla, Miller kirjoitti.

Jonne Virtanen  vastasi napakasti takaisin.

– Jos haluat JOUKKUEpelaajan, ota suomalainen, Turun Palloseuraa edustava hyökkääjä kuittasi.

Myöskään 18 kautta NHL:ssä maaleja tykittänyt, nykyinen TSN:n nykyinen asiantuntija Ray Ferraro ei säästellyt ylisanojaan Twitterissä.

– He pelaavat sydämellä, eivätkä egolla. Kaikilla on oma roolinsa ja he pystyvät pelaamaan juuri sillä tavalla, mitä heiltä pyydetään.

TSN:n toimittaja Darren Dreger puolestaan pitää Leijonia kovana haasteena Kanadalle. 

– Suomi on kova joukkue, ei kahta sanaa. He pudottivat vahvana ennakkosuosikkina pidetyn Venäjän kirurgisella tarkkuudella. He pelaavat vahvalla suomalaisella tyylillä. Kanada oppi läksynsä alkulohkossa, Dreger analysoi.

Puolustuspeli takkuaa

Leijonat on ainoa joukkue, joka on onnistunut kaatamaan Kanadan tämän vuoden MM-turnauksessa. Päävalmentaja Alain Vigneault on takajaloillaan, sillä Kanadalla on ollut vaikeuksia puolustuspelissä.

– Suomi voitti valtavan pelin yhtä turnauksen parhaista joukkueita vastaan. Pelistä tulee tiukka. Olemme taistelleet puolustuspelin kanssa. Meillä on ollut romahduksia, mutta kukaan ei ole täydellinen, hän sanoi TSN:lle.

Edmonton Oilersia NHL:ssä edustava Darnell Nurse puolestaan odottaa kohtaamista innolla, vaikka Leijonat onkin ollut ainoana kantona kaskessa.

– He tekevät paljon töitä sekä joukkueena että yksilöinä. He ovat jäällä aina viisikkona. Hävisimme ensimmäisen pelin, mutta on hienoa kohdata heidät uudestaan.

Suomi ja Kanada ottavat yhteen MM-finaalissa sunnuntaina klo 21.15.

Lue myös:

    Uusimmat