Kana-pitaleivät sekä valkosipuli- ja tomaattikastiketta

Pitaleivät

  • 8 pitaleipiää
  • 3-4 broilerin rintafileetä (tai suikaleita)
  • 3 tomaattia
  • 1 kurkku
  • 1 punasipuli
  • 1 prk kivettömiä oliiveja
  • 1 ruukku rapeaa salaattia

Paista fileille pannulla kaunis väri ja kypsennä uunissa mehukkaan kypsäksi.(200c 12-15min).Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi ja oliivit puoliksi.Halkaise pitaleivät ja laita uuniin 4-5 min ja sillä välin paloittele tomaatti ja kurkku.Täytä leivät salaatilla, kasviksilla sekä broilerin paloilla.Viimeistele pitaleivät kastikkeilla.

Valkosipuli-kermaviilikastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria

Raasta valkosipulin kynsi ja lisää kermaviilin joukkoon.Sekoita myös mausteet ja puristettu sitrusmehu joukkoon. anna maustua hetki jääkaapissa ja tarjoile.

Tomaattikastike

  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl chilijauhetta
  • tabascoa tai cayannepippuria maun mukaan

Kuullota sipulit, mausteet ja tomaattipyree oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja anna hautua ja soseuta sauvasekoittimella

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat