Kana-pitaleivät sekä valkosipuli- ja tomaattikastiketta
Julkaistu 12.10.2004 06:00(Päivitetty 12.10.2004 11:56)
Pitaleivät
Kanakebap
8 pitaleipiää
3-4 broilerin rintafileetä (tai suikaleita)
3 tomaattia
1 kurkku
1 punasipuli
1 prk kivettömiä oliiveja
1 ruukku rapeaa salaattia
Paista fileille pannulla kaunis väri ja kypsennä uunissa mehukkaan kypsäksi.(200c 12-15min).Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi ja oliivit puoliksi.Halkaise pitaleivät ja laita uuniin 4-5 min ja sillä välin paloittele tomaatti ja kurkku.Täytä leivät salaatilla, kasviksilla sekä broilerin paloilla.Viimeistele pitaleivät kastikkeilla.
Valkosipuli-kermaviilikastike
2 dl kermaviiliä
2 valkosipulin kynttä
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
Raasta valkosipulin kynsi ja lisää kermaviilin joukkoon.Sekoita myös mausteet ja puristettu sitrusmehu joukkoon. anna maustua hetki jääkaapissa ja tarjoile.
Tomaattikastike
1 tlk tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl sokeria
2 tl chilijauhetta
tabascoa tai cayannepippuria maun mukaan
Kuullota sipulit, mausteet ja tomaattipyree oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska ja anna hautua ja soseuta sauvasekoittimella