Kampin ampumisvyyhti paisuu: Nyt myös uhria epäillään vakavasta rikoksesta – poliisi aikoo vaatia vangittavaksi uhria sekä epäiltyä tekijää

Kampin elokuvateatterin ampujalla mittava rikoshistoria 1:29
Tämä epäillyistä tiedetään. Katso tiivistys videolta.

Helsingin Kampissa maanantai-iltana ammuttua 19-vuotiasta miestä epäillään törkeän ryöstön yrityksestä. Asia ilmenee Helsingin käräjäoikeudelle toimitetuista vangitsemistiedoista. 

Poliisi aikoo vaatia Kampin elokuvateatterin ampumisesta epäiltyä 16-vuotiasta sekä ampumisen uhriksi joutunutta 19-vuotiasta miestä vangittavaksi vakavista rikoksista epäiltynä käräjäoikeudessa.

Helsingin käräjäoikeudelle toimitettujen ennakkotietojen mukaan 19-vuotiasta epäillään nyt myös törkeän ryöstön yrityksestä. Aiemmin poliisi kertoi epäilevänsä miestä vain huumausainerikoksesta. 

Tiedossa ei ole, kuka ryöstön yrityksen uhriksi joutui. Epäselvää on, oliko kohteena ampumisesta epäilty 16-vuotias vai joku muu.

Ryöstöön syyllistyy henkilö, joka vie toiselta omaisuutta väkivalloin. Tässä tapauksessa teon uskotaan jääneen yrityksen asteelle. Rikos voidaan katsoa silti törkeäksi, jos teko on erityisen vakava esimerkiksi teossa käytetyn aseen tai muun vastaavan seikan takia.

Poliisi on kuvaillut, että Kampissa sijaitsevan elokuvateatteri Tennispalatsin alueella tapahtui maanantai-iltana ennen ampumista "yhtä sun toista". 

Rikoksista epäilty kaksikko otettiin alueelta kiinni nopeasti ampumisen jälkeen. 

Uhri pelastui erikoisesta syystä

Ampumistilanteen epäillään tapahtuneen Kampissa sijaitsevan Finnkino Tennispalatsin ulko-ovien välittömässä läheisyydessä noin iltayhdeksän aikaan maanantaina.

16-vuotias laukaisi käsiaseen päin 19-vuotiaan keskivartaloa.  

19-vuotias sai osuman, mutta säilyi hengenvaarallisessa tilanteessa vahingoittumattomana, sillä hänellä oli yllään luotiliivit. Mies oli siis syystä tai toisesta varautunut väkivaltaan, kuten 16-vuotiaskin.

Poliisi ei ole kertonut ampumisen motiivista, mutta viranomaisten käsityksen mukaan asia liittyy jollain tavalla huumeisiin. 19-vuotiasta ampumisen uhria epäillään siis törkeän ryöstön yrityksen lisäksi huumausainerikoksesta.

Miehen hallusta ei löydetty kiinni otettaessa huumeita, eli on mahdollista, että poliisi epäilee hänen esimerkiksi pyrkineen välittämään tai ostamaan huumeita.

Muitakin rikosepäilyjä?

Nuorten vangitsemisasioita käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa huomenna perjantaina. 16-vuotiasta ampujaa poliisi epäilee tapon yrityksestä. 

Poliisin käräjäoikeudelle antamien ennakkotietojen mukaan on mahdollista, että poikaa vaaditaan vangittavaksi myös muista rikoksista. Julkisuudessa poliisi on kertonut epäilevänsä poikaa vain ampumisesta.

16-vuotias poika on kantasuomalainen, mutta hän ei ole kotoisin pääkaupunkiseudulta. Kyse ei ole ensimmäisestä kerrasta, kun nuorukainen on tekemisissä virkavallan kanssa.

Poliisi on aiemmin kertonut, että pojalla on nuoresta iästään huolimatta runsaasti rikostaustaa ja historiaa poliisin kanssa. MTV Uutisten tietojen mukaan poika oli maanantain tapahtumien aikaan "hatkassa". 

19-vuotias ampumisen uhri ja törkeän ryöstön yrityksestä epäilty mies puolestaan ei ole suomalainen. Hänestä tiedetään toistaiseksi vähemmän.

Juttua korjattu 14.12.2023 kello 9.50: Aiemmin käräjäoikeudesta kerrottiin, että ennakkotiedon mukaan poliisi aikoisi vaatia vanhempaa miestä vangittavaksi törkeästä ryöstöstä epäiltynä. Poliisin mukaan miestä epäillään kuitenkin törkeän ryöstön yrityksestä. Muokattu juttua näiltä osin.

Lue myös:

    Uusimmat