Kammottavan perhetragedian läpikäynyt Iiro Seppänen kertoo koskettavasti isyydestä uusioperheessä: "Rakastan sitä, että pystyn olemaan isä"

Iiro Seppänen: Maksan edelleen kovaa hintaa yhdestä BASE-hypystä 6:10
Iiro Seppänen kertoo maksavansa edelleen kovaa hintaa yhdestä BASE-hypystä

Taikuri Iiro Seppänen elää toistaiseksi perheensä kanssa Etelä-Afrikan Kapkaupungissa, josta he ovat pian muuttamassa Lontooseen. 

Torstaina 14. toukokuuta Vappu ja Marja Liven "koronakirjeenvaihtajana" nähtiin taikuri Iiro Seppänen, joka kertoi kuinka koronapandemia tällä hetkellä näyttäytyy etelä-afrikkalaisten elämässä. Seppänen asuu Julia-vaimonsa ja perheen lasten kanssa yhdessä Kapkaupungissa, josta he ovat kuitenkin pian aikeissa muuttaa Lontooseen. 

– Koronatilanne ei ole vielä kauhean paha, mutta se näkyy tosi, tosi tuntuvasti. Ollaan oltu nyt lähes 50 päivää karanteenissa, koko maa, täällä ovat olleet vain välttämättömät apteekit, sairaalat ja ruokakaupat auki. Aika lailla samaa kuin Espanjassa tai Italiassa, Seppänen kertoi Vappu Pimiän ja Marja Hintikan haastattelussa.

Seppäsen mukaan tiukka koronakuri Etelä-Afrikassa johtuu muun muassa siitä, että maan väestöstä noin kymmenellä prosentilla on HIV-tartunta sekä vuosittain kymmenet tuhannet kuolevat tuberkuloosiin. Riskiryhmään kuuluvia ihmisiä on niin paljon, ettei viruksen voida päästää leviämään valtoimenaan. 

Perhe vaihtaa kuitenkin pian mannerta muuttaessaan Lontooseen ollakseen lähempänä Seppäsen vanhempia Suomessa sekä muutenkin parempien yhteyksien äärellä miehen töiden kannalta. 

Seppänen ja hänen vaimonsa Julian uusioperhe kohtasi suuren surun vuonna 2017, kun Julian entinen mies murhasi entisen parin pienet kaksoset.  Tuolloin Julia oli lähtenyt hakemaan lapsiaan entisen miehensä Marion luota. Paikan päällä Mario kertoi surmanneensa kaksoset Maximon ja Olivian ja uhkasi satuttaa myös Juliaa. Perheen kolmas lapsi César oli ollut koulussa, eikä tiennyt tapahtumista mitään.

Seppäsen mukaan kammottavasta tragediasta selviäminen vaatii aikaa sekä hyväksyntää sen suhteen, etteivät asiat enää koskaan palaa ennalleen. Vaikka suru kaksosten menetyksestä on edelleen läsnä, hän iloitsee saadessaan olla isä vaimonsa kymmenvuotiaalle César-pojalle sekä pariskunnan ensimmäiselle yhteiselle lapselle, vuoden ikäiselle Freya-tyttärelle. 

– Olemme hitsautuneet niin hyvin yhteen, kun meitä on koeteltu ja olemme tulleet tosi vahvoina toiselta puolelta yhdessä läpi. Mä rakastan sitä, että pystyn olemaan isä. 

– Juuri nukutin tyttären ja naureskeltiin sekä hihiteltiin yhdessä, se oli tosi siistiä. Ja mulla oli tänään jumppatreenit mun pojan kanssa. 

Taikuri kertoo katuvansa kuitenkin sitä, että hänen kehonsa on kärsinyt niin paljon hänen uhkarohkeista tempuistaan, ettei hän pysty olemaan niin menevä isä, kuin hän haluaisi olla. 

– En oikein pysty juoksemaan tai liikkumaan kauhean hyvin, etten pysy enää poikani perässä. Haluaisin olla semmoinen aktiivinen faija ja näyttää roolimallia, juosta ja tehdä. 

Seppäsen mukaan hänen poikansa tietääkin tasan tarkkaan, kuinka nopeasti isä pystyy tosiasiassa juoksemaan. 

– Hän pöllii mun karkit ja sitten en saa häntä enää kiinni. 

Vappu ja Marja Live torstaisin kello 21.00 MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat