Kamalimmat muotimokat – lue kyselyn tulokset!

Helmen viikkokyselyssä selvitettiin, mikä muotimoka risoo lukijoita eniten. Katso, mitkä mokat saivat eniten kannatusta.

Helmi kysyi lukijoiltaan, mikä on heidän mielestään kammottavin muotimoka. Kyselyyn vastasi 1900 henkilöä. Heistä 32 prosenttia pitivät kammottavimpana muotimokana legginsejä tai sukkahousuja, jotka on yhdistetty liian lyhyeen yläosaan, niin että takamus jää näkyviin. 31 prosenttia äänesti liian pienet vaatteet pahimmaksi muotimokaksi. Kolmanneksi listalla nousi nilkkasukat avokkaiden kanssa: 17 prosenttia piti sitä epäonnistuneena yhdistelmänä. Yleisesti epäsiisti ulkoasu oli 14 prosentin mielestä pahin virhe. Kuusi prosenttia lynkkasi vaatteiden alta vilkkuvat alusvaatteet.

Paljas peppu huolestuttaa

Pääasiassa legginsit ja etenkin sukkahousut on suunniteltu yhdistettäväksi vähintään takapuolen peittävän topin, neuleen, tunikan tai mekon kanssa. Suurin osa vastaajista, 32 prosenttia, oli sitä mieltä, että pahin muotimoka oli yhdistää ne liian lyhyen yläosan kanssa, jolloin käyttäjän takamus jää näkyviin. Monia huolestutti myös teini-ikäisten puolesta – koskaan kun ei tiedä, kuka peppua katselee.

– Legginsit housuina ovat mielestäni hirvein "muoti"moka, sillä niitä ei ole tarkoitettu housuiksi. Suosittuja etenkin pikkutyttöjen keskuudessa, vaikka paljastavat aivan liikaa. Ihmiset eivät tajua näyttävänsä typeriltä vaikka alta vilkkuvat alushousut ja selluliitti hyllyy. Mikseivät miehetkin samantien vastapainoksi rupeaisi käyttämään pelkkiä pitkiä kalsareita tai kesäisin boksereita?

– Peruslegginsit, tai vielä pahempaa – pelkät sukkahousut, eivät vain kerta kaikkiaan näytä hyvältä ilman, että takamus on peitetty. Eri asia on, jos materiaali on paksumpaa. Tätä muotimokaa näkee erityisesti muodokkailla teineillä ja oikein hävettää heidän puolestaan – sehän on melkein sama, kuin olisit ulkona pelkissä pikkuhousuissa! Myös rastat ja hippityyli ovat aikansa elänyttä ja saavat naisen kuin naisen näyttämään rumemmalta. Jos on jo työelämässä, vie se tyylin lisäksi myös uskottavuuden.

– Legginsit eivät ole housut, joten niillä ei voi korvata farkkuja tai mitään muitakaan oikeita housuja. Nuoret tytöt voivat ajatella että pepun paljastavilla legginseillä saa poikien huomion, mutta ikävä kyllä myös vanhemmat miehet katselevat näitä legginspeppuja.

– Siedän legginsejä, ja itse asiassa käytän niitä kesäisin itsekin - mutta vain tarpeeksi pitkien paitojen kanssa! Mutta rajansa kaikella... Huvittavaa on katsella ihmisiä, joilla on juuri ja juuri takamuksen peittävä paita, jonka alla on läpinäkyvät ja lisäksi rikkinäiset legginsit. Olen jo monta kertaa julistanut, että legginsit eivät myöskään ole housut, joten ne eivät kuulu normaalipituisten paitojen alle.

"Liian pienet vaatteet eivät hämää kuin kantajaansa"

Lähes tasoihin pepun paljastavien legginsien kanssa äänestettiin liian pienet vaatteet. 31 prosenttia oli sitä mieltä, että pahin muotimoka on änkeytyä vaatekokoon, joka ei vastaa todellisuutta.

– Liian pieni puku ei hämää ketään muuta kuin kantajaansa. Ei siinä näytä pienemmältä, vaan lihavammalta.

– Liian pienet vaatteet saavat ihmisen, laihankin, näyttämään isommalta kuin oikeasti on.

– Täytyy myöntää, että itsekin sorruin pukemaan päälleni kokoa pienempiä vaatteita, joihin mahduin vuosi, pari sitten. Tajuttuani, kuinka upealta jenkkakahvani näyttävätkään liian piukoissa farkuissa, päätin hylätä pieneksi menneet vaatteet kaapin nurkalle. Ehkä vielä joku päivä?

– Liian pienet vaatteet näyttää tympeiltä oli ihminen hoikka tai pullea, pitkä tai lyhyt. Ja ihan sama onko nainen vai mies, yhtä pöljän näköistä.

"Aina voi pitää vaatteensa puhtaana ja ehjinä"

17 prosenttia vastanneista piti muotimokana nilkkasukkien ja avokkaiden yhdistelmää. Yleisesti epäsiisti ulkoasu oli 14 prosentin mielestä pahin virhe. Kuusi prosenttia äänesti pahimmaksi muotimokaksi vaatteiden alta vilkkuvat alusvaatteet. Osa oli sitä mieltä, ettei muotimokia ole olemassakaan: tärkeintä on, että on oma itsensä – kunhan ei vilauttele intiimipaikkojaan esimerkiksi pop-tähti .

– Nilkkasukat avokkaiden alla – apua! Ensinnäkin, avokkaat on kehitetty sitä varten, että niissä varpaat tuulettuu... eli ei missään nimessä sukkia alle! Ja ne sukat näyttävätkin kamalalle. Sama kun laittaisin topin alle pitkähihaisen – tätäkään ilmiötä en oikein ymmärrä.

– Nilkkasukat avokkaiden ja hameen kanssa on tökeröintä mitä tiedän. Oma äitini tekee tätä, mutta en kehtaa hänelle siitä huomauttaa. Teineillä lantiofarkkujen alta selkeästi näkyvät string-alushousut ovat lähes yhtä karmeita. Epäsiisteys ja vääränkokoiset vaatteet eivät myöskään luo hyvää kuvaa.

– Olipa ihminen minkä muotoinen tahansa, niin aina voi pitää vaatteet puhtaana ja ehjänä, jopa ilman suuria kuluja.

– Stringit ja lantiofarkut -yhdistelmä. En unohda sitä kammottavaa näkyä, kun työtoverini kyykisteli selin minuun ja koko muuhun työyhteisöön, paljaat pakarat paistoivat stringin yläosan ja farkkujen vyötärön välistä! Tosin, ehkä sekin on parempi kuin eräiden julkkisten käsittämätön tapa vilautella intiimipaikkojaan, joiden päällä ei ole niin minkäänlaisia alushousuja!

– Se, kun pukeutuu joksikin aivan muuksi kuin omaksi itsekseen. Miksi pitäisi olla joku muu kun voi olla täysin oma itsensä?

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock, Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja