Kamalimmat kesätyökokemukset: "Hytisin sateessa kymmenessä asteessa ja yritin vain pysyä tajuissani"

1:17

Kerro meille kokemuksesi kamalasta kesätyöpaikasta!

Yllä olevalta videolta voit katsoa, miltä näyttäisi, jos aikuiset käyttäytyisivät töissä kuin lapset!

Muistatko vielä ensimmäisen kesätyökokemuksesi? Jäikö se mieleesi ihastuttavana – vai sittenkin ankeana? Kokosimme neljä tarinaa kesätöistä, joiden muisteleminen ei lämmitä vielä vuosien jälkeenkään.

Kamala kesätyökokemus – näinkin kesätöissä voi käydä:

Torimyyjänä

"Olin lukioikäisenä töissä torimyyjänä. Työ alkoi jo huhtikuussa, joka sattui tuona keväänä olemaan todella kylmä ja sateinen. Pelkäsin pomoani, joka oli harvinaisen tiukkapipoinen, todella vaativa ja pienistäkin virheistä herkästi huomautteleva – ottaen huomioon, että meitä ei koulutettu myyntityöhön mitenkään!

Ensimmäisen työviikkoni aikana sairastuin flunssaan, enkä millään halunnut soittaa pomolle ja ilmoittaa heti olevani sairaana. Olin aivan varma, että siitä seuraisi vain kettuilua. (Huom! Myöhemmin samana kesänä jopa kolme työkaveriani irtisanottiin aivan mitättömistä syistä ja tilalle otettiin heti uudet). Heräsin siis iltavuoroa edeltävänä aamuna, pyörryin ja oksensin pari kertaa, kunnes lähdin töihin.

Hytisin sateessa kymmenessä asteessa ja yritin vain pysyä tajuissani. Meitä kiellettiin istumasta työvuorojen (joihin ei kuulunut taukoja) aikana, mutta tällä kertaa kaivoin esiin tyhjän vesikanisterin ja istuin sillä. Asiakkaita taisi käydä kyseisen vuoron aikana kolme."

Jäätelöä myymässä

"Olin jäätelönmyyjänä pienessä kioskissa lukioikäisenä. Kioskin oven lukko meni erään iltavuoron jälkeen itsestään jumiin, minkä havaitsin palatessani kioskille roskienviennin jälkeen. Rynkytin ovea aikani yrittäessäni saada salpaa antamaan periksi, kunnes eräs ohikulkija, vanhempi mies, tuli huutamaan, että mitä hittoa teen, kun yritän murtautua kioskiin.

Ujona nuorena, pitkän iltavuoron jälkeen menin aivan puihin ja kuuntelin hyvän tovin hänen huutoaan ennen kuin hoksasin todeta, että itse asiassa ovi vain on mennyt jumiin. Lopulta hoksasin, että saan hivutettua vielä viimeistä lukitusta vaille lukossa olevan ikkunan auki niin, että mahdun kiipeämään sisään."

Siivoojana koulussa

"Olin koulun siivoojana. Työhöni kuului, että käyn jokaisen koulun pulpetin läpi: pyyhin kannen, avaan pulpetin, puhdistan... Sama homma ihan jokaiselle pulpeltille, ja jos pulpetissa oli tavaraa, sitä ei saanut tyhjentää! Tätä kaksi viikkoa."

Kasvissyöjä lihanleikkaajana

"Myin 19-vuotiaana moraalini ja menin töihin lihanleikkaajaksi. Tuossa vaiheessa olin ollut kasvissyöjä kolme vuotta. Muuta työtä ei kuitenkaan ollut tarjolla. Ajattelin, että kyllä yhden kesän kestän. 

Ensimmäisenä päivänä meitä kuljetettiin ympäri kalman hajuisen laitoksen työtiloja. Noin viisiasteisen valtavan huoneen kattoon oli kiinnitetty linjasto, jossa koukkuihin ripustetut, päättömät ja kynityt broilerit kulkivat. Ajattelin tulleeni maanpäälliseen helvettiin.

Itse työssä pääsin ”Saatanan kätyriksi”. Liukuhihatyön eri vaiheissa esimerkiksi noukin suurilta lavoilta päättömiä broilereita ja iskin ne edessäni liikkuviin koukkuihin. Homma meni kohdilleen, kun käsissä tuntui pienten luiden räsähdys. Olin aina yhdessä työpisteessä tunnin, jonka jälkeen siirryin operoimaan eri osiossa. Yhteensä pisteitä oli kymmeniä. 

Jokaisen työpäivän jälkeen minulla oli kylmä niin fyysisesti kuin henkisesti. En voinut ymmärtää työtovereitani, jotka työpäivän jälkeen ostivat tehtaanmyymälästä alennettuun hintaan broileria. Monena työpäivänä ajattelin, pääsisinkö sairaslomalle, jos olisin niin pitkään syömättä, että pyörtyisin. Lopetin työt reilun kuukauden jälkeen."

Kerro oma kokemuksesi:

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja