Kamalat ihosairaudet tuhosivat ulkonäön - katso kaameat kuvat!

Tavalliset mustapäät kalpenevat maailman oudoimpien ihosairauksien rinnalla. Oddee.com kertoo listauksessaan ihmisistä, joiden ulkomuodon kummalliset taudit ovat pilanneet.

Hopea-altistus muutti naaman siniseksi

Yhdysvaltalainen nivelkivuista kärsinyt Paul Karason ei tiennyt, mihin sekaantui, kun hän ensimmäisen kerran luki new age-lehdestä kolloidisen hopean "tervehdyttävästä" ja "nuorentavasta" vaikutuksesta. Karason alkoi juoda päivittäin vaivoja helpottaakseen vähintään kolme desiä hopeavettä. Vuonna 2008 hän sairastui argyriaan: miehen iho muuttui kauttaaltaan siniseksi. Tauti aiheutuu liiallisesta altistumisesta hopealle. Siitä ei voi parantua.

Keho peittyi syylistä virusinfektion jälkeen

Indonesiassa mies nimeltä Dede Koswara sairastui vakavaan HPV- eli papilloomavirusinfektioon. Siitä parannuttuaan hänen ihonsa täyttyi valtavista, pahkuraisista syylistä. Ne peittivät suuren osan hänen vartalostaan saaden kädet sekä jalat muistuttamaan puun kantoja. Koswaran tapaus keräsi paljon julkisuutta. Yleisön avustusten jälkeen hän sai hoitoa, ja vuonna 2008 Koswaran kehosta onnistuttiin poistamaan kirurgisesti kuusi kiloa syyliä.

Karvoitus saa näyttämään ihmissudelta

Intialaisessa kylässä asuva poika, Pruthviraj Patil, keräsi runsaasti mediahuomiota vuonna 2008. Patilin vartalo ja kasvot ovat paksun karvapeitteen peitossa. Hän sairastaa hypertrichosis terminalista: ihosairautta, joka aiheuttaa liiallista karvankasvua normaalisti karvattomilla alueilla. Patil poistuu vain harvoin kotoaan ihmisten julmuuden takia.

"Ihmissusisyndrooma" on toisilla synnynnäinen, mutta siihen saattaa sairastua myös myöhemmin elämässä. Karvoitus voi peittää koko kehon tai keskittyä yhteen tai useampaan alueeseen. Sairaus on hyvin harvinainen: vahvistettuja tapauksia on vain 50.

Lähde: http://www.oddee.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja