Kamalaa, Kanada! Nyt näyttää todella pahalta – tämä sankarisuoritus Saksan voiton helmenä

Saksa taisteli Kanadasta 3–1-voiton ja kasvatti vaahteranlehtien kurimusta. Kanada on hävinnyt turnauksen kolme ensimmäistä otteluaan.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Saksa petasi vahvat asemansa avauserän puolivälissä. Ensin Stefan Loibl vei Saksan 1–0-johtoon terävällä yläkulmakudillaan ajassa 10.46. Vain 28 sekuntia myöhemmin Matthias Plachta kasvatti johtoa maalattuaan onnekkaasti kanadalaisluistimen kautta.

Kanadan Nick Paul kavensi taistoa myöhemmin ensimmäisessä erässä, mutta maalinteko oli muutoin vaahteranlehdille silkkaa tervanjuontia.

Rajusti puolustanut Saksa selätti toisessa erässä kaksi eri kahden miehen alivoimaakin. Saksan hyökkääjän Tom Kuhnhacklin taistelu toisella niistä symboloi joukkueen iltaa. Hän uhrautui mailansa menetettyään sankarillisesti joukkueensa eteen blokkaamaan tulista kanadalaislaukausta.

Katso Kunhacklin sankarisuoritus kahden miehen alivoimalla jutun ylälaidasta.

Saksalainen konkaripuolustaja Korbinian Holzer tykitti joukkueensa kolmannen maalin loppuminuuteilla tyhjiin.

Toni Söderholmin valmentama Saksa on aloittanut Latvian Riiassa pelattavan MM-turnauksen huimalla tavalla. Se on ottanut kolmesta ensimmäisestä pelistään kolmella varsinaisen peliajan voitolla täydet yhdeksän pistettä.

Turnauksen mestarisuosikkeihin lasketulla Kanadalla on kolmesta pelistään kolme tappiota ja nolla pistettä. Latvialle ja Yhdysvalloille aiemmin hävinneen Kanadan maaliero on 2–10.

Kanada ja Saksa pelaavat Suomen tavoin B-lohkossa. Suomea kumpikaan ei ole vielä kohdannut.

Tshekki viimein voittoon

Toisessa loppuillan ottelussa Tshekki voitti Valko-Venäjän A-lohkon kohtaamisessa jatkoajalla 3–2 ja otti avausvoittonsa Riian MM-turnauksessa.

Tshekin voittomaalin leipoi Dominik Kubalik läpiajosta jatkoajan toisella minuutilla.

Valko-Venäjällä on nyt kolmesta ottelusta neljä pistettä ja Tshekillä kaksi pinnaa.

Kummassakin alkulohkossa on kahdeksan joukkuetta ja molemmista lohkoista puolivälieriin etenee neljä parasta maata.