Kallis auto on harvoin halpaa luotettavampi – ja näistä asioista se johtuu

1:31

Suositulla YouTube-kanavalla julkaistulla videolla selitetään, miksei auton hinta ja luotettavuus kulje aina käsi kädessä.

Katso pääkuvan videolta, miltä uusi G-sarjan Mercedes-Benz näyttää

Engineering Explained on YouTube-kanava, jolla on 1,6 miljoonaa seuraajaa. Kanavan tuoreimmalla videolla kerrotaan, miksi kalliin luksusauton ostaja voi saada alleen epäluotettavamman menopelin kuin halvempaan peruskiesiin tyytyvä – ja miksi arvokkaan auton luotettavuudella ei välttämättä edes ole niin väliä.

Merkittävin syy siihen, miksi auton hinnan noustessa luotettavuus ei välttämättä nouse samassa suhteessa, on se, että auton tekniikka muuttuu yleensä sitä monimutkaisemmaksi mitä arvokkaammasta laitteesta on kyse. Monimutkainen teknologia on yleensä myös vikaherkempää.

Toinen syy on se, ettei 200 000 euron auton yksinkertaisesti tarvitse olla niin luotettava kuin 20 000 euron auton. Kalliita autoja ostavilla on nimittäin yleensä myös enemmän varaa auton ylläpitoon, ja koska merkittävä osa näistä autoista joka tapauksessa liisataan, ei ensimmäinen omistaja pidä sitä itsellään kuin muutaman vuoden ajan. Kalliita premium-autoja tuottavien valmistajien ei tarvitse juurikaan huolehtia siitä, millaisen auton toinen tai kolmas omistaja saa – heidän imagonsa rakentuu muille asioille kuin absoluuttiselle luotettavuudelle.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja