Nyt myös Kallion lukio on vallattu – "Hallitus kurittaa opiskelijoita röyhkeällä tavalla"

Kallion ilmaisutaidon lukio on vallattu, koulu kertoo Instagram-sivuillaan. Teko on mielenilmaus hallituksen leikkauspolitiikkaa vastaan.

Kuten Helsingin yliopiston opiskelijat esimerkillisesti eilen tekivät yliopiston päärakennuksella, olemme vallanneet tänään Kallion lukion. Hallitus kurittaa opiskelijoita röyhkeällä tavalla; opinto- ja asumistuen leikkaukset tekevät arjestamme entistäkin vaikeampaa. Yliopiston valtauksen yhä jatkuessa liitymme vastarintaan hallituksen tuhoisaa leikkauspolitiikkaa vastaan, koulun opiskelijat kirjoittavat.

Vallattuna ovat koulun julkiset tilat. Valtaajilla on kaksi vaatimusta: Opinto- ja asumistukeen kohdistuvat leikkaukset on peruttava eivätkä  kaupunki ja koulutuslaitokse saa vaieta "opiskelijoiden kurituksesta".

– Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla tiedetään, miten taloudellinen epävarmuus – ellei suoranainen ahdinko - vaikuttaa opiskelijoiden hyvinvointiin. Valtaamalla koulumme, Kallion lukion, puolustamme opiskelijoina itse itseämme. Tarvitsemme myös koulujemme tuen.

Valtaajien mukaan koulu pysyy vallattuna toistaiseksi, mutta torstaina järjestettäville ylioppilaskirjoituksille ei koidu valtauksesta haittaa.

Opiskelijat osoittavat mieltä hallituksen leikkaussuunnitelmille 0:32
Katso myös: Opiskelijat valtasivat Helsingin yliopiston päärakennuksen eilen – kovaa kritiikkiä hallituksen leikkaussuunnitelmille

 

 

Lue myös:

    Uusimmat