Kalle Rovanperä ylhäisessä yksinäisyydessään – katso rallin MM-sarjan pistetilanne

Kalle Rovanperä maaliin Safari-rallissa – suomalainen hiukan pettynyt viikonloppuun 1:52
Kalle Rovanperä vankisti MM-sarjan johtoaan Safari-rallin kakkossijalla – suomalainen ihmetteli, miksi kisan voittanut Sébastien Ogier murehti hänen tekemisestään "koko ajan".

Kalle Rovanperä tukevoitti entisestään paikkaansa rallin MM-sarjan kärkipaikalla sunnuntaina päättyneessä Safari-rallissa.

Rovanperä kamppaili Kenian klassikkokilpailun voitosta loppuun saakka, mutta joutui lopulta taipumaan tallikaverilleen Sebastien Ogierille 6,7 sekunnilla. Vaikka viime vuoden Safari-rallin voitto jäi suomalaiselta uusimatta, hän pystyi vetämään lisää etumatkaa lähimpiin uhkaajiinsa MM-pistetaulukossa.

MM-sarjassa kakkosena ollut Thierry Neuville otti Keniasta kahdeksannen sijan sekä viisi lisäpistettä Power Stage -erikoiskokeen voitosta, mutta menetti ne sunnuntai-iltana hylkäystuomion seurauksena. Rovanperällä oli ennen Safari-rallia 25 pisteen johto Neuvilleen, mutta nyt maailmanmestarin ero Hyundain belgialaistähteen on 37 pistettä.

Neuvillen takana on huomattavasti tasaisempaa. Pistetaulukossa sijoilla 2–5 olevat kuljettajat mahtuvat nimittäin vain viiden pisteen sisään.

Safari-rallissa kolmanneksi ajanut Elfyn Evans nousi samalle sijalle MM-sarjassa, mutta voiton napannut Sebastien Ogier ja Ford-kuljettaja Ott Tänak ovat vain pisteen walesilaista perässä.

Esapekka Lappi jatkaa MM-sarjassa kuudentena tasan 30 pisteen päässä kolmospaikasta. Lappi oli ensimmäisessä Safari-rallissaan mukana kärkikamppailussa, mutta hän joutui keskeyttämään lauantaina kardaaniakselin hajoamiseen.

Lappi sai Keniasta lopulta yhden MM-pisteen, kun Hyundain suomalaispilotti ajoi viidenneksi kisan päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan Virossa 20.–23. heinäkuuta.

Pistetilanteet:

1. Kalle Rovanperä 140
2. Elfyn Evans 99
3. Sebastien Ogier 98
4. Ott Tänak 98
5. Thierry Neuville 93
6. Esapekka Lappi 69

Artikkelia päivitetty 26.6. kello 7:32 Thierry Neuvillen Safari-rallin hylkäyksen jälkeen.

Sébastien Ogier juhlii Safari-rallin voittoa – lopussa tuli kivi tuulilasiin 2:34
Näin Sébastien Ogier puhui draamastaan Power Stagella ja mainitsi vielä "epäonnensa".

Jari-Matti Latvala: Kuljettajat tekivät täsmälleen, mitä pyysin 0:42
Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala niputti Safari-rallin ja tallinsa neloisvoiton – suomalainen oli vekkulilla päällä.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat