Kalle Rovanperä kertoi tukalasta tilanteesta, jota ei näkynyt tv-kuvissa: "Tiesin, että se oli siellä

Kalle Rovanperä on Viron M-rallissa toisena viiden erikoiskokeen jälkeen. Suomalainen kertoi, että hän on tyytyväinen perjantain aamupäivän ajoonsa.

Rovanperä joutui perjantaina auraamaan tietä, ja hävisi sen takia aikaa etenkin kärkikuljettaja Elfyn Evansiin verrattuna.

– Pakko olla ihan tyytyväinen. Oli liukkaampaa ja enemmän irtosoraa kuin odotin. Siihen nähden ollaan hyvin tasitelussa mukana, Rovanperä sanaili MTV Urheilulle huoltotauolla.

Rovanperä ei jäänyt lopulta walesilaisesta kuin 18,7 sekunnin päähän.

– Monet paikat missä on hyvä pito, yrittää puskea ja ajaa mahdollisimman kovaa. Paikoissa, joissa on irtosoraa, huomaa, ettei ole pitoa ja (olosuhde) paranee taaksepäin. Ei siinä mitään voi tehdä. Yrittää ajaa nätisti ja puhtaasti.

Rovanperällä oli myös läheltä piti -tilanne perjantain aamupäivän aikana, mitä ei näkynyt televisiokuvissa.

– Semmoiseen kiveen meni vähän leveäksi, minkä tiesin, että se oli siellä. Siinä oli vähän tuuria, että rengas ei tyhjentynyt. Sen jälkeen on tullut puhtaasti, Rovanperä paljasti.

Iltapäivän ajoihin on luvattu jonkin verran sadetta. Se olisi suomalaisen mieleen.

– Ei haittaisi, jos menisi vähän kosteaksi. Sitten pitäis olla vähän tasaisempaa. Toivotaan ettei tule liikaa vettä. Jos on ura täynnä vettä, niin ei sekään hyvä ole.

Rovanperä asetti loppupäivän tavoitteeksi, että kärki ei pääse liian pitkälle karkuun.

– Toivotaan, että päästään vähän lähemmäksi, tai ei ainakaan hävitä lisää. Se olisi hyvä.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat