Kalle Rovanperä: "Iso pettymys"

Rovanperä paljasti mokanneensa taktikoinnissa: "Olin liian nopea" 2:11
Video Kalle Rovanperä paljasti mokanneensa taktikoinnissa: "Olin liian nopea"

Toyotan Kalle Rovanperä keskeytti ulosajoon Ruotsin MM-rallissa perjantaina, mutta saalisti sunnuntaina 11 pistettä olemalla Power Stage -pätkän nopein ja kisapäivän toiseksi vauhdikkain.

Rovanperä kikkaili sunnuntain voiton tallikaverilleen Elfyn Evansille, sillä suomalainen ei aja tänä vuonna kaikkia ralleja.

– Totta kai tämä on iso pettymys varsinkin tällaisena vuonna, kun emme aja mestaruudesta. Se ei paljoa lohduta, mitä muuta tulee. Ainoa hyvä juttu oli, että toimme tiimille jotain pisteitä. Teimme oman työmme sen jälkeen hyvin, kun oma kisa meni pilalle, Rovanperä kertoi.

– Minulle ei ollut väliä, olenko tänään ensimmäinen vai toinen. Se ei vaikuta minuun mitenkään, mutta tiimi saa samat pisteet. Totta kai tällaisessa tilanteessa voi antaa tiimikaverille pisteitä.

Rallin voittoon ajoi Hyundain Esapekka Lappi. Toyotan Elfyn Evans oli toinen ja M-Sportin Adrien Fourmaux oli kolmas.

Pajarille pieniä virheitä

Sami Pajari ajoi uudella Toyotan Rally2-autolla yleiskilpailussa kuudenneksi ja WRC2-luokan hopeasijalle.

– Oliver (Solberg) oli todella vahva, se on pakko myöntää. Samalla pitää muistaa, että tämä on minulle erittäin hyvä tulos. Muutama hölmöily siellä oli, missä menetettiin turhia sekunteja viikonlopun aikana, mutta kaikesta huolimatta tosi huikea fiilis, Pajari summasi.

Yleiskilpailussa kymmenen joukkoon suomalaisista ylsivät myös kahdeksanneksi sijoittunut Roope Korhonen sekä pykälän alempana tulosliuskalla päätynyt Mikko Heikkilä. Lauri Joona ajoi sijalle 11.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat