Mainos

Kaleva: Oulu tyrmäsi Pasin sakkotilityksen – "Opetetaan jo autokoulussa"

1:38

Oulun kaupunki on ottanut kantaa sosiaalisessa mediassa levinneeseen videoon erikoisesta parkkisakkotapauksesta, kertoo Kaleva.

Oulun pysäköinnintarkastajien tiimivastaava Tiina Kaattari vahvistaa lehdelle, että Oulun Mäntylässä Ahmalantiellä on kirjoitettu keskiviikkona neljä pysäköintivirhemaksua.

– Sääntö on yksinkertainen: viheralueille ja puistoihin ei saa moottorikäyttöisellä ajoneuvolla pysäköidä, vaan auton pitää olla katualueella. Erillistä pysäköintikieltomerkkiä ei tarvita, vaan sääntö opetetaan jo autokoulussa kaikille, Kaattari sanoo.

Kaattarin mukaan kadulle pysäköivien autoilijoiden vastuulla on pitää huoli siitä, ettei pysäköity auto haittaa muuta liikennettä.

– Jos katu käy liian kapeaksi, pitää auto siirtää eri paikkaan.

Syynä kärsivät nurmikot

Viheralueelle pysäköinti aiheuttaa kustannuksia, sillä se tuhoaa kadunvarsien nurmikot.

Kaattarin mukaan pihateitä valvotaan satunnaisesti muun partioinnin yhteydessä, sillä resurssit eivät riitä valvomaan koko kaupunkia järjestelmällisesti.

Kalevan haastatteleman Oulun kaupungin liikenneinsinöörin Jorma Heikkisen mukaan erityisesti rivitaloalueiden viheralueille pysäköidään säännöllisesti.

– Pysäköinti viheralueella on kiellettyä ja kaupungin omaisuuden tuhoamista, Heikkinen kertoo.

Pysäköintikieltomerkkejä kaupunki ei ole Ahmalantielle halunnut asettaa, sillä asuinalueilla on usein tarvetta satunnaiselle pysäköinnille.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.