Kalervo Kummolalta kovia paljastuksia kulissipelistä: Venäjä halusi Kalen IIHF:n pomoksi, Ukrainasta häikäilemätön tarjous – "Silloin totesin, etten tällaiseen peliin lähde"

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n varapuheenjohtajana yli 15 vuotta toiminut Kalervo Kummola teki Tulosruudun viikon vieraana ison paljastuksen politikoinnista liiton puheenjohtajavaaleissa vuonna 2008.

Kummola, 73, on Suomen jääkiekon pitkäaikaisin voimahahmo, joka on istunut myös IIHF:n hallituksessa vuodesta 1998 lähtien.  

IIHF:n puheenjohtajan pesti on ollut sveitsiläisen Rene Faselin hallussa jo 25 vuotta. Kummola on toiminut hänen kakkosmiehenään vuodesta 2003. Kaksikko on jättämässä tehtävänsä samaan aikaan ensi vuonna. 

MTV Urheilun Antero Mertaranta kysyi Tulosruudun viikon vieraana piipahtaneelta Kummolalta, onko tämä koskaan ollut aikeissa haastaa 69-vuotiaan Faselin puheenjohtajavaaleissa. 

– Vuonna 2008 se oli hyvin lähellä, tai olimme jo haastamassa. Minulla oli hyvät joukot takana ja muuta, mutta siinä oli sellainen erikoinen piirre, että Venäjän jääkiekkoliitto pyysi minua ensimmäisenä ehdokkaaksi, Kummola aloittaa. 

– Tukholmassa järjestettiin kokous, jossa oli mukana ainakin kymmenen maata, kaikki isot maat. Sitten (Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtaja Vladislav) Tretjak soitti edellisenä iltana, että hän joutui ison päällikön puhutteluun. Hän sanoi, että he eivät voi olla Rene Faselia kaatamassa, koska Rene teki suuren työn Venäjälle, kun he saivat Sotshin olympiakisat, Kummola lisää. 

Kummola sai kuitenkin vielä nopeasti uuden tarjouksen lähteä kisaamaan Faselia vastaan. 

– Päätin loppujen lopuksi jäädä pois kisasta, kun tuli tarjous Ukrainasta, että he maksavat koko kampanjan. Kun kysyimme heiltä, että mitä he haluavat vastapalvelukseksi, niin sanoivat ihan suoraan, että tietysti haluavat olla päätöksenteossa mukana. Silloin totesin, etten minä tällaiseen peliin lähde, Kummola paljastaa. 

– Sen jälkeen en ole edes halunnut haastaa, koska en ihan hirveästi tykkää matkustamisesta, kun on tullut ikää lisää. Rene näyttää siitä pitävän vieläkin. Hän on ainakin 200 päivää vuodessa liikkeellä lentokoneella.

Lisää Kummolan ajatuksia muun muassa 2022 MM-kotikisoista ja NHL-pelaajien olympiamahdollisuuksista pääkuvan videolla. 

Juttua muokattu klo 08.49: Otsikkoa muutettu.

Lue myös:

    Uusimmat