Kalakeitto äyriäisillä ja marjakiisseli 10.8.1999

4 ahvenfileetä (Keitä kalojen ruodoista liemi)
2 siikafileetä
200 g lohifileetä
1/2 purjo
3 pientä sipulia
3 porkkanaa
3 perunaa
3 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulin kynttä
3 tomaattia
6 dl kalalientä
1 dl valkoviiniä
suolaa
chiliä
yrttejä
(kirveliä, timjamia, basilikaa)
225 g simpukoita
150 g kuorittuja katkarapuja

Keitä kalanruodoista kalaliemi. Leikkaa purjo ja sipuli siivuiksi. Kuori ja suikaloi porkkanat ja perunat. Kuullota kattilassa oliiviöljyssä purjo, sipulit, porkkanat ja perunat.Kuori ja hienonna valkosipuli. Leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi. Lisää ne kattilaan. Lisää kalaliemi, viini ja mausteet. Anna kiehahtaa. Leikkaa kalafileet annospaloiksi ja lisää ne kattilaan.
Anna kypsyä miedohkolla lämmöllä n. 10 min. Lisää lopuksi katkaravut ja simpukat ja anna kiehahtaa. Tarjoa heti leivän kanssa.

Marjakiisseli


5 dl mehua
2,5 rkl perunajauhoja
sokeria maun mukaan
3 dl viinimarjoja
Pinnalle: sokeria
Sekoita mehu, perunajauhot ja sokeri kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Älä anna kiehua! Nosta kattila pois liedeltä. Survo viinimarjat ja lisää ne kiisseliin. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan ja ripottele pinnalle hieman sokeria.

Lue myös:

    Uusimmat