Kalaa kookoskastikkeessa ja banaaniperunat

Toimittaja Ari Malmberg

Kalaa


4 fileetä
(noin 600 g) vaaleaa kalaa (esimerkiksi turskaa)

MARINADI:


2 limetin mehu
2 valkosipulin kynttä tuoretta korianteria suolaa

KASTIKE:

1 sipuli
2 vihreää paprikaa
2 tomaattia
2 dl kookosmaitoa
1 rkl tomaattisosetta
1 rkl oliiviöljyä

1. Hienonna valkosipuli ja korianteri ja laita ne kulhoon. Lisää limetin mehu ja suola.
2. Marinoi kalafileitä noin puoli tuntia jääkaapissa.
3. Hienonna sipuli, paprikat ja tomaatit.
4. Sekoita kookosmaito, tomaattisose ja oliiviöljy keskenään.
5. Siirrä kala merinointiliemineen paistinpannulle, ripottele hienonnetut kasvikset päälle, lopuksi kaada vielä kookosmaitoseos päälle ja anna marinoitua pannulla noin 15 minuuttia.
6. Keittele kalaa miedolla lämmöllä kypsäksi noin 25 minuuttia.

Banaaniperunat


6 keitettyä ja jäähdytettyä perunaa
2 vihreää banaania
2 rkl öljyä suolaa ja chiliä
1. Liekkaa perunat ja banaanit siivuiksi.
2. Paista niitä paistinpannulla öljyssä, kunnes ne ovat saanet kauniin värin.
3. Mausta suolalla ja chilillä.

Lue myös:

    Uusimmat