Kaksostyttöjen suloinen koti

Maijan, Mikan sekä kaksostyttöjen Siirin ja Saaran koti on suloinen satukoti. Valkoiset tuolit ja orvokit toivottavat tulijan tervetulleeksi, mutta hauskin yksityiskohta on eteisessä: kolme paria Ainoja ja yhdet Reinot! Täällä huomaa monesta asiasta, että kodissa asuvat kaksoset.

Sisääntulokerroksessa nukutaan. Siirin ja Saaran makuuhuoneessa on ihanan herttaista. Seinien väri on kuin bebe-leivoksessa! Prinsessamekot ovat synttärijuhlien varustusta. Pikkumekot kehyksissä taas ovat kastejuhlassa käytetyt juhlamekot. Vuoteet ovat suvussa pitkään kiertäneet Muuramen sängyt. Räsymatot ovat tyttöjen mummin kutomat.

Maija ja Mika nukkuvat tyttöjen huoneen vieressä. Valkoista huonetta maustaa Marimekon unikko. Taulun unikot on pastelliliiduilla tehty ja kehyksenä on vanha ikkunanpoka. Yöpöydät ovat hauska löytö sisustusliikkeestä. Makuuhuoneesta on käynti sekä ulos että saunaan.

Yläkerrassa on olohuone ja tupakeittiö. Sininen kaappi on Huutonetistä, se matkusti Espooseen Laihialta saakka. Internet on monen muunkin kauniin esineen ostopaikka tässä kodissa. Ruokapöytä on antiikkikaupasta tehty löytö. Pieni sininen kaappi on Maijan ensimmäinen huutokauppaostos. Sininen onkin ollut Maijan lempiväri jo lapseta saakka. Mika on sopeutunut hyvin tilanteeseen ja sininen saa vallata kotia vapaasti. Kauniin kokonaisuuden muodostavat vanha patakaappi, sen päällä kaksosten kuvat, sininen valaisin ja Kirsi Neuvoksen kenkä ja mekko.

Lasten työhuone eli leikkihuone on mukavasti samassa kerroksessa kuin keittiö ja olohuone. Molemmilla tytöillä on oma työpöytä piirtämistä ja askartelua varten. Huoneen lattialla on reilusti tilaa leikkiä.

Jos Mika tarvitsee omaa rauhaa, hän kiipeää vintille omaan urheilustudioonsa, joka toimii samalla vierashuoneena. Ja totta kai täällä vietetään huimia diskoiltoja, kun kaivataan ekstra huvia. Loistava idea ottaa käyttöön entinen kylmä varastotila!

Vihreä huone on paikka, jossa Maija on luopunut sinisyydestä. Huoneen kalustus on perittyä ja huudettua. Rakkain esine on mummun vanha pöytä, joka on päällystetty vahakankaalla. Vuodenaikataulu on hauska idea, jossa tytöt on kuvattu saman omenapuun alla kaikkina vuodenaikoina.

(T.i.l.a. 9.5.2007)

Lue myös:

    Uusimmat