Mainos

Kaksivaiheinen tunnistus parantaa tietoturvaa – saatavilla ainakin näissä palveluissa

Kaksivaiheinen tunnistus parantaa internetin palveluiden ja sovellusten tietoturvaa lisäämällä sisäänkirjautumiseen toisen vaiheen.

Lähes jokainen internetissä omistamasi käyttäjätili on mahdollinen kohde tietomurrolle. Yksi helpoimmista tavoista lisätä turvallisuutta tileillesi on kaksivaiheinen tunnistus. Tämä tarkoittaa sitä, että käyttämäsi palvelu antaa sisäänkirjautumista yrittäessä toisen tavan vahvistaa käyttäjän oikeellisuus.

Vaikka kaksivaiheinen tunnistus ei karkota potentiaalisia hakkereita sataprosenttisesti, on se tärkeä keino pysäyttää ulkopuoliset käyttäjät tileiltäsi.

Näin saat kaksivaiheisen tunnistuksen päälle tärkeimmissä palveluissa:

Facebook

Valitse Facebookin valikosta ”Asetukset” ja sieltä ”Turvallisuus ja sisäänkirjautuminen”. Välilehdeltä ”Lisäturvan määrittäminen” löytyy kohta ”Käytä kaksiosaista todentamista”.

Facebook mahdollistaa lukuisia erilaisia keinoja todentaa sisäänkirjautumiset, joista tekstiviesti on yksinkertaisin. Lisäksi voit määrittää luotettuja tai eniten käyttämiäsi laitteita, jotka eivät vaadi jatkuvasti toista vaihetta sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Instagram

Instagram käyttää kaksivaiheista tunnistusta toistaiseksi vain mobiilisovelluksessaan, joten selainversion käyttäjät eivät voi ottaa sitä vielä käyttöön.

Instagramissa valitse käyttäjätilisi valikosta selaamalla vaihtoehto ”Kaksivaiheinen todentaminen” ja paina aktiiviseksi vaihtoehto ”Vaadi turvakoodi”.

Whatsapp

Etsi Whatsappista asetukset-valikko ja valitse sieltä tili-valikko. Tästä valikosta löytyy “kaksivaiheinen tarkistaminen”, jossa paina “ota käyttöön”.

Twitter

Twitterissä kaksivaiheinen tunnistus toimii sekä selainversiossa että sovelluksessa. Valitse valikosta ”Settings and privacy”. Valitse valikosta ”Account”-välilehti ja sieltä kohta ”Security”. Ruksi ”Login verification”.

Google

Helpoin tapa asettaa päälle kaksiosainen vahvistus omalle Google-tililleen kaikille eri Googlen palveluille, on tehdä se Google Kaksivaiheinen vahvistus -verkkosivun kautta. Tältä verkkosivulta klikkaa ”Aloitusopas” nappia ja sivusto asettaa toiminnon päälle askeleittain.

Kirjauduttuasi sisään google-tunnuksilla, joudut syöttämään puhelinnumerosi saadaksesi vahvistuskoodeja tekstiviestin tai puhelinsoiton muodossa.

Facebookin tavoin myös Google mahdollistaa useita muitakin eri tapoja sisäänkirjautumisen toista vahvistusvaihetta varten.

Lähde: The Verge


---

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja