Kaksio Tampereelta

Laura 31 v. etsii miehensä kanssa kaksiota tai kolmiota Tampereelta, uudehkosta kerrostalosta. Mieluisia alueita voisivat olla vaikkapa Pyynikki, Pispala tai Amuri. Toivelistalla ovat hyvä pohjaratkaisu, hyvä keittiö ja kylpyhuone, parveke ja oma sauna. Hintahaarukka on 150 000 - 200 000 €. Nettihaku paljasti kaksi hyvää vaihtoehtoa

Asunto 1

Ensimmäinen on Särkänniemen kupeeseen toissa vuonna rakennetussa talossa.

56,5 m2 + 30 m2 parveke

2h+kk+sauna+wc

Kerros 2/3

Rakennusvuosi 2003

Yhtiövastike 168 € (sisältää vesimaksun)

Hp 189 000 €

Asunnon erityispiirteitä ovat isot ikkunat ja loistokas terassi. Näkymä aukeaa Näsijärvelle. Terassi on lasitettu ja kun kattoon on asennettu lämpövalaisimet, sen käyttöaika on hyvinkin pitkä varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn.

Lattiat on päällystetty mehukkaan täyteläisellä Merbau-laudalla. Myös keittiö on poikkeuksellisen tyylikäs: työtasot ovat kiveä ja lattia samaa materiaalia. Lieden takana seinää peittää tiilijäljitelmä. Pesutilat ovat hyvin ajateltuja ja saunasta aukeaa näkymä järvelle.Yksi asunnon erikoisuus on kameralla varustettu ovipuhelin!

Taloyhtiöön kuuluu 29 asuntoa neljässä talossa.

Lauraa ihastuttivat erityisesti asunnon valoisuus, materiaalivalinnat ja mahtava terassi. Askarruttamaan jäi kuitenkin pohjaratkaisun sanelema makuuhuoneen pieni koko. Työpiste ei oikein tänne mahtuisi?

Plussaa:

+ parveke, ikkunat

+ valoisa olohuone

+ lattia

+ keittiön pinnat

Miinusta:

- lisähuoneen tarve

Asunto 2

Toinen vaihtoehto löytyi aivan ydinkeskustan aluelta. Talo on rakennettu seitsemän vuotta sitten.

55,5 m2: 2h+k+sauna+parveke

kerros 4/6

rakennusvuosi 1997

Hoitovastike 99 €

Vesimaksu 8,40 € /hlö/kk

Hp 159 000 €

Tässä asunnossa puolestaan vallitsee perinteisempi kodikkuus. Olohuone on lattiaan asti ulottuvien ikkunoiden ansiosta valoisa ja tilava - sama tilavuuden vaikutelma on koko asunnossa - ja muodoltaan käytännöllisen neliömäinen. Lattiat ovat tammisauvaparkettia.

Keittiön kalusteet ovat lämminsävyistä pyökkiä. Keittiön kylmäkalusteet saivat erityiskiitosta: ison jääkaapin lisäksi sinne on sijoitettu pakastin sekä yhdistelmän alle erilliset kylmävaunut, jotka pienen talouden tarpeita ajatellen toimivat hyvinkin kylmäkellarin korvikkeena. Ilmanvaihto on huoneistokohtainen ja säädetään liesikuvusta.

Täällä saunaan ei ollut mahdollista saada ikkunaa ulos, mutta hyvänä korvikkeena toimii makuuhuoneen ja löylyn välinen ikkuna. Pesutiloista ei löytynyt moitteen sanaa; kiitosta tuli kerrostalossa poikkeuksellisesta ratkaisusta: asunnossa on keskuspölynimuri.

Taloyhtiöön kuuluu 80 asuntoa ja 9 liikehuoneistoa. Autotalliosakkeita on 35.

Plussaa:

+ selkeä pohjaratkaisu

+ avara, kodikas

+ ikkunat

+ sauna

+ sijainti

Miinukset

?

Laura totesi, kuinka tämän kokoisissa asunnoissa pohjaratkaisun merkitys on ratkaisevan tärkeä:

"Kakkonen oli parempi. Tilaa on huomattavasti enemmän, vaikka neliöitä on vähemmän. Ensimmäisessä kaipailin kolmatta huonetta, toisessa sitä ei edes välttämättä tarvitse."

Asuntoihin tutustuminen selkiinnyttää usein omia ajatuksia siitä, mikä on omien tarpeiden tärkeysjärjestys. Nyt tuo kolmannen huoneen tarve alkoi mietityttää Lauraa uudelleen niin paljon, että tällä kertaa kaupat jäivät vielä tekemättä molempien asuntojen eittämättömistä eduista huolimatta.

(JKA 6.2.2005)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja