Kaksi kertaa MM-hopealle yltänyt venäläiskävelijä kärähti dopingista – myös olympiakultaa voittanut aviomies oli kärähtänyt aiemmin

Daegussa 2011 ja Moskovassa 2013 MM-hopeaa 20 kilometrin kävelyssä voittanut Anisja Kirdjapkina on asetettu kilpailukieltoon dopingrikkomuksen vuoksi. Hän menettää myös voittamansa mitalit. 

Kirdjapkina oli alunperin Daegussa pronssilla, mutta nousi hopealle, kun maannainen Olga Kaniskina kärähti dopingista. 

– Kaikki neiti Kirdjapkinan tulokset 25. helmikuuta 2011 ja 11. lokakuuta 2013 välillä on hylätty. Hän menettää kaikki tittelit, palkinnot, mitalit sekä rahapalkinnot, jotka hän on tuolla aika välillä saavuttanut, urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin tiedotti torstaina.

Venäläinen oli lopettanut urheilu-uransa vuonna 2015. Hän saa aiempien rangaistuksien lisäksi kilpailukiellon, joka päättyy vuonna 2020. Kirdjapkinan aviomies Sergei Kirdjapkin voitti kultaa Lontoon olympialaisissa vuonna 2012, mutta hän kärähti myöhemmin dopingista ja menetti mitalinsa. 

Venäjän yleisurheiluliitto on ollut hyllytettynä vuodesta 2015 lähtien. Silloin maailman antidopingtoimisto Wada löysi tietoa valtion rahoittamasta dopingohjelmasta.

Alla keskiviikon iltakymmenen Tulosruutu.


Lue myös:

    Uusimmat