Kaksi helsinkiläisravintolaa sai Michelin-tähden
Helsinkiläisravintolat G. W. Sundmans ja Chez Dominique ovat kumpikin saaneet yhden tähden arvostetussa Michelin-ravintolaoppaassa. Tieto Michelin-tähdestä on otettu ravintoloissa vastaan riemukkaissa tunnelmissa.
Ravintoloitsija Mia Saaren mukaan Michelin-tähti merkitsee G. W. Sundmansille ennen kaikkea tunnustusta pitkäjänteisestä työstä. Saari antaa saavutuksesta kaiken kunnian ravintolan keittiölle ja keittiöpäällikkö Jarmo Vähä-Savolle. - Keittiömme on tehnyt Jarmon johdolla pitkäjänteistä kehitystyötä ja hyvään ruokaan on jaksettu paneutua. Meillä on töissä nuoria innovatiivisia ihmisiä, joille Jarmo on toiminut loistavana mentorina, Saari hehkuttaa. - Keittiöpäällikkömme on ollut paljon mukana kilpailutoiminnassa ja toiminut tuomarina alan ulkomaisissa kilpailuissa, joten hänellä on runsaasti myös kansainvälistä näkemystä, kertoo Saari.
Ravintolapäällikkö Mikko Levoska Chez Dominiquesta kertoo, ettei Michelin-tähti tullut ravintolalle täytenä yllätyksenä. - Katsomme ansainneemme tämän tähden ja sitä on odotettu kovasti, hän toteaa. Levoska pitää Chez Dominiquen saavutusta hatunnoston arvoisena erityisesti siksi, että ravintola on ollut toiminnassa vasta vajaat kolme vuotta. Hän itse arvelee, ettei pelkästään erinomainen ruoka tee ravintolasta Michelin-tähden arvoista, vaan saavutuksen syynä on koko Chez Dominiquen harkittu kokonaisuus. - Tottakai ruoka on tärkeällä sijalla, mutta muitakaan elementtejä ei pidä unohtaa. Chez Dominiquen kokonaisuuteen kuuluvat hyvän ruuan ohella myös toimiva palvelu ja hillitty sisustus, Levoska määrittelee.
Asiakkaiden suosikkeja monen ruokalajin menut
Chez Dominiquessa käytetään pitkälti kotimaisia raaka-aineita, mutta tiettyjä erikoistuotteita, kuten ravintolan erityissuosikkeja tryffeleitä, hankitaan ulkomailta. Ravintolapäällikkö Levoskan mukaan kaikki liha yritetään aina hankkia kotimaisena ja mieluiten pientuottajilta, joiden eläinten hyvinvoinnin ravintolan väki on voinut itse omin silmin todeta. Chez Dominiquen valttina ovat usean ruokalajin menut, joista erityisesti lauantain yllätysmenu on Levoskan mukaan saavuttanut valtaisan suosion.
Mia Saari kertoo, että myös G. W. Sundmansissa luotetaan pitkälle kotimaisiin raaka-aineisiin, mutta erikoisempia raaka-aineita tulee ympäri maailmaa. Ravintolan asiakkaiden suosiossa ovat erityisesti monen ruokalajin menut, joista keittiömestarin suositus Chef's Menu vaihtelee muutaman päivän välein.
(Lähde: Finfood / MTV3 Internet)
Uusimmat
-
08:00
Kirja-arvio: Jörn Donnerin salaiset kansiot
-
07:51
Uppsalassa voimakas räjähdys – yksi kuollut
-
07:44
HIFK:n tähtipakki veisteli melkoisen kevennyksen onnistumisistaan
-
07:43
Yksi ihminen kuollut ja yksi haavoittunut ampumisessa Ruotsin Jordbrossa – kolme otettu kiinni
-
07:35
Jesperi Kotkaniemeltä namupassi – Carolina kieputti Floridan nurin
-
07:29
Kissarutto tappoi eläinsuojeluyhdistyksen pelastamia pentuja Kankaanpäässä – vain rokotus suojaa kissoja ikävältä taudilta
-
07:15
Ayrton Sennan turma-auton suunnitellut F1-guru soimaa itseään traagisen kauden tapahtumista: "Yksi suurimmista katumistani virheistä"
-
06:38
SM-liigan jumbovalmentajaa otti "äärettömästi kupoliin" – halusi antaa palaa tästä jäähystä
-
06:33
Manchester City ulos cupista – jäi tylysti nollille
-
06:31
Palomestari: Tämä on pahin virhe, jonka autoilija voi tehdä hälytysajoneuvon lähestyessä valot vilkkuen
-
06:28
Näin opiskelijat ympäri Suomen ovat vallanneet korkeakouluja – osa varustautunut yöpymään paikalla pitkäänkin: "Periksi ei ole tarkoitus antaa"
-
06:19
Messin puuttuminen maksoi voiton – Miami hävisi cupin finaalissa
-
06:05
Ukraina: Venäjä menetti päivässä 330 sotilasta ja 38 tykkiä – MTV seuraa sotaa
-
06:04
Kaksi harvinaista korkeaa näköalapaikkaa avaa ovensa Helsingissä, ja toisessa niistä soi Sibeliuksen "soitetuin biisi"
-
06:02
Onko tässä Liigan aliarvostetuin pelaaja? Kapteenilta ylisanoja joukkueen tehomiehestä: "Taito, jota monella ei ole"
-
05:58
160 000 euron Mersu kenotti ojassa, eikä "omistajalla" ollut varaa hinausautoon – Ylöjärven autoliikkeen video paljasti röyhkeän varkaan ajotaidot
-
05:44
Burkina Fason sotilasjuntta: Estimme vallankaappauksen
-
05:38
Nälkäpäivä-keräys näkyy nyt kaduilla – näin rahat käytetään
-
05:32
Hallitus panostaa Kela-korvauksiin satoja miljoonia – "Alan asiantuntijoilla konsensus, että se on ihan älytöntä"
-
05:30
Pohjois-Korean perustuslaki: Olemme ydinasevalta
-
Lataa lisää