Kaksi helsinkiläisravintolaa sai Michelin-tähden

Helsinkiläisravintolat G. W. Sundmans ja Chez Dominique ovat kumpikin saaneet yhden tähden arvostetussa Michelin-ravintolaoppaassa. Tieto Michelin-tähdestä on otettu ravintoloissa vastaan riemukkaissa tunnelmissa.

Ravintoloitsija Mia Saaren mukaan Michelin-tähti merkitsee G. W. Sundmansille ennen kaikkea tunnustusta pitkäjänteisestä työstä. Saari antaa saavutuksesta kaiken kunnian ravintolan keittiölle ja keittiöpäällikkö Jarmo Vähä-Savolle. - Keittiömme on tehnyt Jarmon johdolla pitkäjänteistä kehitystyötä ja hyvään ruokaan on jaksettu paneutua. Meillä on töissä nuoria innovatiivisia ihmisiä, joille Jarmo on toiminut loistavana mentorina, Saari hehkuttaa. - Keittiöpäällikkömme on ollut paljon mukana kilpailutoiminnassa ja toiminut tuomarina alan ulkomaisissa kilpailuissa, joten hänellä on runsaasti myös kansainvälistä näkemystä, kertoo Saari.

Ravintolapäällikkö Mikko Levoska Chez Dominiquesta kertoo, ettei Michelin-tähti tullut ravintolalle täytenä yllätyksenä. - Katsomme ansainneemme tämän tähden ja sitä on odotettu kovasti, hän toteaa. Levoska pitää Chez Dominiquen saavutusta hatunnoston arvoisena erityisesti siksi, että ravintola on ollut toiminnassa vasta vajaat kolme vuotta. Hän itse arvelee, ettei pelkästään erinomainen ruoka tee ravintolasta Michelin-tähden arvoista, vaan saavutuksen syynä on koko Chez Dominiquen harkittu kokonaisuus. - Tottakai ruoka on tärkeällä sijalla, mutta muitakaan elementtejä ei pidä unohtaa. Chez Dominiquen kokonaisuuteen kuuluvat hyvän ruuan ohella myös toimiva palvelu ja hillitty sisustus, Levoska määrittelee.

Asiakkaiden suosikkeja monen ruokalajin menut

Chez Dominiquessa käytetään pitkälti kotimaisia raaka-aineita, mutta tiettyjä erikoistuotteita, kuten ravintolan erityissuosikkeja tryffeleitä, hankitaan ulkomailta. Ravintolapäällikkö Levoskan mukaan kaikki liha yritetään aina hankkia kotimaisena ja mieluiten pientuottajilta, joiden eläinten hyvinvoinnin ravintolan väki on voinut itse omin silmin todeta. Chez Dominiquen valttina ovat usean ruokalajin menut, joista erityisesti lauantain yllätysmenu on Levoskan mukaan saavuttanut valtaisan suosion.

Mia Saari kertoo, että myös G. W. Sundmansissa luotetaan pitkälle kotimaisiin raaka-aineisiin, mutta erikoisempia raaka-aineita tulee ympäri maailmaa. Ravintolan asiakkaiden suosiossa ovat erityisesti monen ruokalajin menut, joista keittiömestarin suositus Chef's Menu vaihtelee muutaman päivän välein.

(Lähde: Finfood / MTV3 Internet)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja