Kaksi dokumenttia surullisen kuuluisasta Fyre-festarista sai ensi-illan – räppäri tuohtui: "En ikinä huijaisi tai pettäisi ketään!"

Floppifestivaalin järjestänyt räppäritähti hermostui somessa, kun tapahtumia ruotivat dokumentit julkaistiin.

Suoratoistopalvelut Netflix ja Hulu ovat kumpikin julkaisseet yhtä aikaa dokumenttielokuvat vuoden 2017 festivaalifloppi Fyrestä, joka aiheutti melkoisen mylläkän. 

Bahamasaarilla järjestettyä festivaalia markkinoitiin kaikkien aikojen luksustapahtumana, mutta saarelle saapuneet vieraat kokivat karmean yllätyksen. Paikassa kaikki oli keskeneräistä ja sotkuista, huippuruoka vaihtui leipään ja juustoon, ja koko tapahtuma peruttiin viime hetkellä. 

Toinen tapahtuman järjestäjistä, Billy McFarland, tuomittiin myöhemmin petoksesta ja passitettiin vankilaan. Hulun julkaisemassa dokumentissa McFarland kertoo oman näkemyksensä tapahtuneesta. 

Festivaalin toinen pääjärjestäjä, räppäri Ja Rule räjähti sunnuntaina Twitterissä ja ilmoitti olevansa vieraiden ja työntekijöiden lailla petoksen uhri ja syytön esimerkiksi bahamalaisten työntekijöiden hyväksikäyttöön.  

– Minulla oli upea näkemys festivaalista vailla vertaa! En ikinä huijaisi tai pettäisi ketään, mitä järkeä siinä olisi, räppäri twiittasi. 

Meis sai paljon kritiikkiä dokumenttien katsojilta, ja Twitterissä on käyty sanasotaa Rulen osuudesta järjestelyihin. 

Heti sotkun jälkeen vuonna 2017 Rule kiirehti väittämään koko tapauksen olleen vain ihmiskoe. 

– Kiitos kaikille osallistumisesta Fyre Festivalin sosiaaliseen kokeeseen, jossa paljastimme satoja milleniaaleja, jotka eivät ole koskaan kokeneet niitä vaikeuksia, jotka kohtaavat pakolaisia vieraissa maissa. Tämä oli silmiä avaava kokemus monille meistä, ja me poistumme tapahtumasta uuden käsityksen kanssa ihmisiä koskien, Rule twiittasi tuolloin. 

Lähde: Vulture

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja