Flopanneille ökyfestareille uusi takaisku – järjestäjiltä vaaditaan 100 miljoonan dollarin korvauksia

Bahamasaarten Exuman-saarella järjestetty "luksusfestivaali" osoittautui ennennäkemättömäksi kaaokseksi.

Viime viikonloppuna järjestettyä Fyre-festivaalia mainostettiin kaikkien aikojen luksusfestivaalina, mutta järjestelyt pettivät pahasti. Räppäritähti Ja Rulen ja Billy McFarlandin järjestämän tapahtuman liput maksoivat tuhansia euroja.

Rulen mukaan tapahtuman suuri suosio oli yllätys ja järjestelyt eivät vastanneet suosiota. Lopulta koko festivaali peruttiin, vaikka yleisö oli saapunut paikalle. Nyt tapahtuman järjestäjiltä vaaditaan sadan miljoonan Yhdysvaltain dollarin korvauksia, uutisoi Rolling Stone -sivusto.

Fyre Festival 2017 4

Fyre Festival 2017 5

Vastaajilta eli Ja Rulelta, McFarlandilta ja Fyre Media -yhtiöltä vaaditaan haasteen mukaan korvaustuomiota muun muassa petoksesta, harhaanjohtamisesta ja sopimuksen rikkomisesta.

Ja Rule ja Billy McFarland ovat luvanneet palauttaa Fyre-festivaaleille saapuneille rahat.

Sadan miljoonan dollarin korvausvaatimuksen takana on yksi tapahtumaan paikalle saapuneista ihmisistä, nimeltä Daniel Jung.

Tapahtumaan saapuneille oli luvattu huippukokkien tekemää luksusruokaa ja huippuluokan majoitus. Lopulta ruoka oli tuikitavallista festariruokaa ja majoitus telttaluokkaa.

Myös Exuman-saaren lentokenttä ruuhkautui pahasti, kun festivaalikävijät yrittivät päästä pois saarelta.

Kaaoksesta ja takaiskuista huolimatta Fyre-festivaalien järjestäjät ovat sanoneet aikovansa järjestää tapahtuman uudella tarmolla vuoden 2018 keväällä.

Lue myös:

    Uusimmat