Kakkua aamupalaksi? Tällainen on Marie Antoinette -dieetti

Haluatko elää kuin Marie Antoinette? Uusi laihdutusopas esittelee Ranskan kuningattaren mukaan nimetyn dieetin, joka kuitenkin kuulostaa uskomattomalta.

Muotitoimittaja Karen Wheelerin ideoiman uutuusdieetin perusta on se, että kaikkien tulisi elää kuin Marie Antoinette, joka herkutteli aamuisin kakulla ja kaakaolla.

Laihdutuskuurin logiikka on siinä, että jos syöt heti aamusta normaalin määrän sellaista herkkua, jota todella haluat, pystyt helpommin säätelemään mielitekojasi etkä sorru ahmimaan myöhemmin.

Wheelerin mukaan tärkeää on myös kevyt liemi- ja vihannespohjainen päivällinen raskaan aterian sijaan. Marie Antoinetten elämää tutkinut Wheeler on sitä mieltä, että tässä piili salaisuus sille, miten traagisen kohtalon kokenut kuningatar pystyi säilyttämään 58-senttisen vyötärönsä herkuttelusta huolimatta. Wheelerin mukaan kevyt päivällinen selittää myös sen, miten ranskalaiset naiset pysyvät nykyäänkin hoikkina rasvaisesta ruoasta huolimatta.

Toimiiko aamuherkuttelu todella?

Kakulla herkuttelu aamutuimaan kuulostaa kuitenkin epätavalliselta. Ravintoasiantuntija Keri Gans kertoi Women's Health -sivustolle oman arvionsa dieetin mahdollisesta toimivuudesta. Gansin mukaan on täysin sopivaa sisällyttää herkkuja, kuten kakkua, ruokavalioon, kunhan niitä ei syö liikaa. Herkkujen täyskielto ei toimi.

– On parempi syödä vähän ja olla tyytyväinen kuin kieltää kaikki, koska silloin sortuu ahmimaan myöhemmin, Gans järkeilee.

Mutta entäpä herkuttelu juuri aamuisin?

– Kilokalori on kilokalori riippumatta siitä, milloin sen syö. Mutta isompi ongelma on se, että siinä, mitä syöt aterialla voi olla vaikutusta siihen, mitä syöt seuraavalla aterialla.

Kakkupala sisältää runsaasti sokeria, joten vaikka herkkuannoksessasi olisi saman verran kilokaloreita kuin kulhollisessa muroja ja hedelmässä, se ei pidä sinua kylläisenä yhtä pitkään. Kakku aiheuttaa piikin verensokerissa, mutta pian verensokeritasot tulevat ryminällä alas ja sinulla on taas nälkä.

– Lopputulos on se, että saatat päivän mittaan syödä enemmän kilokaloreita kuin, jos olisit aloittanut terveellisemmällä, kuitu- ja proteiinipitoisella aamupalalla, joka pitää kylläisenä pidempään, Gans perustelee mielipidettään.

Kakulla kannattaakin ehdottomasti herkutella silloin tällöin, jos se sopii suositeltujen kalorimäärien puitteisiin, mutta aamupalaksi ei Gans sitä suosittele.

Upeita juustokakkuja ja muita herkkuja – katso Koko Britannia leipoo -sarjan tuorein jakso:


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja