Mainos

Kakkonen: Syyte lahjuksen antamisesta on noitavainoa

Törkeän lahjuksen antamisesta syytteen saanut liikemies Kyösti Kakkonen pitää syytteen nostamista vainona.

- Tämä on 2007 vuoden poliittisen näytelmän jatkoa. Hyvin erikoiseen ajankohtaan vaalien alla on haluttu tätä asiaa käsitellä, olisiko siinä jotain tarkoitushakuisuutta. Tässä on haluttu järjestää poliittinen näytelmä ja nyt pitää katsoa, että muodostuuko tästä draama vai komedia.

Kakkosen saama syyte liittyy kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanervan syntymäpäiväjuhlien rahoittamiseen.

- Tämä epäitsekäs toiminta liittyi menestyvän suomalaisen isänmaallisen ulkoministerin syntymäpäiväjuhlan ja kansalaisjuhlan järjestämiseen. Kaikki piirteet tai viittaukset ovat sitä noitavainoa, jossa halutaan osoittaa kaapin paikka suomalaiselle yrityselämälle, luoda sellaista kulttuuria Suomeen, että vain joillain ammattiyhdistysliikkeellä tai jollakin tällaisella oikeutetulla taholla olisi oikeus olla tukemassa tietyn aatteista toimintaa. Nyt halutaan vaalien alla niitata, että suomalainen yrityselämä oppisi, ettei kannata lähteä tukemaan ketään. Siitä tulee heti noitavainot kimppuun.

Kakkosen lisäksi syytteen törkeästä lahjuksen antamisesta saivat Arto Merisalo, Toivo Sukari ja Tapani Yli-Saunamäki. Kanervaa syytetään puolestaan törkeästä lahjuksen ottamisesta. Kaikki epäillyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin. He katsovat kysymyksen olleen sallitusta poliittisen toiminnan tukemisesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.