Kaisa Mäkäräiseltä vakuuttava kauden aloitus – voittoon puhtaalla pelillä

Kaisa Mäkäräinen voitti Suomen ampumahiihtomaajoukkueen naisten tarkkailukilpailun Oloksella tiistaina.

Videolla Mäkäräisen juhlaa ampumahiihdon edellisen maailmancup-kauden päätöksestä.

Naisten 8,4 kilometrin kilpailussa ammuttiin kerran pystystä ja kerran makuulta. Kukin ohilaukaus tiesi loppuaikaan 25 sekunnin aikasakkoa.

Kilpailu käytiin Ampumahiihtoliiton mukaan tuulisessa ja lämpimässä säässä, ja Mäkäräinen suoritti sen rutinoituneen vakuuttavasti. Suomalaistähti ampui kummatkin ampumapaikat ainoana naisena nollille ja voitti kauden avauskisan loppuajalla 25.24.

Toiseksi kahdella sakollaan sijoittunut Jenny Fellman jäi Mäkäräisestä 1.42 minuuttia. Kolmas oli Suvi Minkkinen, joka jäi kahdella sakollaan Mäkäräisestä 2.01 minuuttia. Mari Eder (o.s. Laukkanen) ei osallistunut kilpailuun.

Miesten 9,6 kilometrin kilpailussa koko kärkikolmikko ampui viisi sakkoa. Kisan voitti Tuukka Invenius ajalla 27.48. Sekunnin hänelle hävisi Olli Hiidensalo, ja kolmanneksi tuli Tero Seppälä.