Kaisa Mäkäräinen romahti pystypaikalla Ruhpoldingissa – suomalaisyllättäjä peittosi Mäkäräisen

Suvi Minkkinen oli paras suomalainen Ruhpoldingin pikakilpailussa keskiviikkona. Kaisa Mäkäräinen romahti pystypaikalla.

Suvi Minkkinen oli yllättäen paras suomalainen ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailussa Ruhpoldingissa. Minkkinen ampui kaikki laikat alas makuu- ja pystypaikalla ja oli lopputuloksissa sijalla 31.

Kaisa Mäkäräinen hävisi Minkkiselle noin kahdeksan sekuntia ja jäi sijalle 33.

Mäkäräinen oli 7,5 kilometrin kilpailussa makuuammunnan jälkeen vielä mukana voittotaistelussa ammuttuaan nollat. Pystypaikalla hän kuitenkin ampui kaksi laukausta ohi ja romahti tulosluettelossa kauas kärjestä. Eroa kilpailun voittaneeseen Norjan Tiril Eckhoffiin tuli minuutti ja 50 sekuntia.

Mari Eder epäonnistui myös ammunnassa. Eder ampui makuupaikalla kaksi ja pystypaikalla kolme laukausta ohi ja päätyi sijalle 75. Jenny Fellman jäi sijalle 102.

Eckhoffin jälkeen toiseksi tuli Ruotsin Hanna Öberg. Italian Dorothea Wierer oli kolmas. Koko kärkikolmikko ampui kilpailussa nollat.

Eckhof nousi voitollaan maailmancupin kärkeen ohi Wiererin. Eckhofilla on 441 pistettä, Wiererillä pisteitä on 438. Kolmantena on Ranskan Julia Simon 321 pisteellä.

Kaisa Märäinen on sijalla 10. Pisteitä on kertynyt 255.




Lue myös:

    Uusimmat