Kaisa Mäkäräinen nousi upeasti 24 sijaa – neljältä ampumapaikalta ainoastaan yksi hutilaukaus

Suomen Kaisa Mäkäräinen sijoittui kahdeksanneksi ampumahiihdon maailmancupin Holmenkollenin 10 kilometrin takaa-ajokilpailussa. Kilpailun voitti Slovakian Anastasia Kuzmina.

Mäkäräinen lähti kilpailuun sijalta 32 reilut puolitoista minuuttia Kuzminaa perässä. Suomalainen nousi upeasti 24 sijaa kahdeksanneksi ja jäi kilpailun voittaneesta slovakista 2 minuuttia ja 34 sekuntia. Kisan ainoa hutilaukaus tuli ensimmäisellä ampumapaikalla.

– Vaikka lähtönumero oli aika iso, niin siinä oli paljon tyttöjä kohtuullisen aikaeron päässä, ja nollilla nouseminen oli näköjään mahdollista noinkin korkealle. Kovasti yritin hiihtää itseäni viimeisellä kierroksella kukitukseen (kuuden parhaan joukkoon), mutta ei ihan sitten riittänyt, Mäkäräinen sanoi ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

– Hyvä kokonaisuus tänään. Olen tosi tyytyväinen. Hassuahan näissä hyvissä ja huonoissa kisoissa on, että se ei tekemisen tasolla eroa juuri mitenkään, mutta ne pienet yksityiskohdat kun kääntyvät oikeaan suuntaan, niin tuloksissa on iso ero, Mäkäräinen jatkaa.

Maailmancupin kokonaiskilpailun voittotaistelu tasoittui merkittävästi, kun kärkinimi Italian Dorothea Wierer jäi sijalle 12. Kokonaiskilpailun voitto ratkeaa sunnuntaina, kun vuorossa on yhteislähtö.

– Toivotaan samankaltaista virettä huomiselle, mutta joka tapauksessa oli hyvä saada edes yksi ehyt kisa kauden loppuun ja nähdä se, että edelleen pystyn taistelemaan hyvänä päivänä näistä sijoituksista. Niitä hyviä päiviä ei vaan ole tällä kaudella ollut niin paljon kuin aiemmin, Mäkäräinen ennakoi.

Toinen kilpailussa nähty suomalainen Suvi Minkkinen keskeytti.

Juttua päivitetty 21.59: Lisätty Kaisa Mäkäräisen kommentit.