Mainos

Kaikkien aikojen Helsinki Pride – ainakin 100 000 juhli tasa-arvoa: "Kyllä kaupungin kaduille ihmisiä mahtuu"

1:57

Ihmisoikeustapahtuma Helsinki Priden kulkue murskasi aiemmat kävijäennätyksensä. Poliisin arvion mukaan kulkueeseen osallistui 100 000 ihmistä, kun viime vuonna lukema oli 35 000.

Videolla kansanedustaja Jani Toivola ja Helsinki Priden tapahtuma- ja varainhankintapäällikkö Senni Moilanen keskustelevat viime maanantaina sukupuoli-identiteeteistä ja Helsinki Pridestä.

Ylikomisario Jari Taposen mukaan kulkue on selvästi isoin, mitä Helsingissä on järjestetty.

Poliisi arvioi aiemmin, että kulkueeseen osallistuu noin 40 000 ihmistä. Taposen mukaan suuri osallistujamäärä ei ole aiheuttanut hankaluuksia.

– Tunnelma on hyvä ja ihmisiä on paljon. Kyllä kaupungin kaduille ihmisiä mahtuu, Taponen sanoo.

Kulkue lähti liikkeelle kello 13 Senaatintorilta kohti Kaivopuistoa. Kulkueen etunenässä on 12 rekkaa, jotka kuljettavat osallistujia useista eri organisaatioista, järjestöistä ja yhdistyksistä.

Poliisi on paikalla turvaamassa tapahtuman kulkua.

Jututimme Helsinki Pride -viikon suojelijaa, kansanedustaja Jani Toivolaa juuri ennen kulkueen alkua. Tältä näytti tunnelma Helsingin keskustassa!

Vaiennettu Ääni esiin

Helsinki Pride on HeSeta ry:n vuosittain järjestämä pride-ihmisoikeustapahtuma Helsingissä. Tapahtuman tarkoitus on muistuttaa yhtäläisten oikeuksien kuuluvan kaikille seksuaalisesta suuntautumisesta tai sukupuolesta riippumatta. Tämän vuoden teemana on ollut Ääni.

– Ääni-teeman avulla olemme pyrkineet nostamaan esille ääniä, jotka yhteiskunnassa vaiennetaan. Vähemmistöt vähemmistöjen sisällä ja muut erityisen haavoittuvassa ja marginalisoidussa asemassa olevat ihmiset jäävät yhteiskunnassa helposti huomiotta. Ääni-teeman käsittelyssä yksi iso käsiteltävä asia on ollut translaki, johon vaadimme pikaista muutosta, kertoo HeSeta ry:n tapahtuma- ja varainhankintapäällikkö Senni Moilanen.

Moilanen haluaa kiittää tapahtuman osaltaan mahdollistanutta yli 150 vapaaehtoisen joukkoa, joita ilman tapahtumaa ei olisi.

– Vapaaehtoiset ovat meidän koko toiminnan sydän. oka vuosi meillä on todella osaava ja ahkera vapaaehtoistyöryhmä, joka osallistuu tapahtuman tuotantoon suunnittelusta puiston loppusiivoukseen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja