Kai Suikkanen palaa valmennustehtäviin

Kai Suikkanen palaa valmennustehtäviin. Suikkanen, 60, hyppää jääkiekon monikansallisessa EBEL-liigassa pelaavan itävaltalaisen Dornbirn Bulldogsin päävalmentajaksi.

Suikkanen korvaa seuran päävalmentajana Jussi Tupamäen, joka vapautettiin tehtävistään eilen. Dornbirn on 11 joukkueen sarjassa viimeisenä, ja sillä on 12 ottelusta kasassa vain kolme pistettä. 

Dornbirnissä pelaavat suomalaisista maalivahti Rasmus Rinne, puolustajat Antti Kauppila ja Mikko Vainonen sekä hyökkääjät Tomi Körkkö ja Juhani Tamminen.

Suikkanen sai maaliskuussa potkut EBEL-liigassa pelaavan italialaisen Bolzanon peräsimestä. Ensimmäisellä Bolzano-kaudellaan 2017–18 hän luotsasi seuran sensaatiomaisesti EBEL-mestariksi hypättyään puikkoihin kesken huonosti menneen alkukauden.

Bolzano-keikkaa edelsivät potkut Kärpistä kesken kauden 2016–17. Suikkanen on valmentanut SM-liigassa Kärppien ohella TPS:ää ja Pelicansia. TPS:ssä hän voitti Suomen mestaruuden keväällä 2010. 

Suikkasella on valmennuskokemusta myös KHL:stä kaudelta 2010–11 Lokomotiv Jaroslavlin peräsimestä. Hän sai tuolloinkin potkut.

Lue myös:

    Uusimmat