Kahvitietopaketti netissä

Uusi, suomenkielinen kahvisivusto on avattu kaikkien kahvista kiinnostuneiden käyttöön. Elintarviketeollisuusliiton Paahtimoyhdistyksen ylläpitämään www.kahvi.net-sivustoon on koottu asiatietoa kahvista aina viljelystä ja kansainvälisestä kahvikaupasta lähtien hyvän kahvijuoman valmistukseen ja kahvitilastoihin saakka.

Laajasta, noin neljänkymmenen sivun kokoisesta sivustosta löytyy aineistoa ja linkkejä esitelmän, artikkelin tai seminaarityön valmistelijalle. Myös kahvista muuten vain kiinnostunut löytää vastauksen vaikkapa kysymykseen kuinka paljon erilaisissa kahvijuomissa on kofeiinia tai onko kahvikasvi puu vai pensas. Kysymyksensä voi myös lähettää vastauspalvelun kautta asiantuntijoiden vastattavaksi. Sivustoon liittyy mittava kahviaiheisten linkkien luettelo.

Suomalaisten kahvinkulutus on pysynyt vakaana jo vuosia. Juomme keskimäärin 4 - 5 kupillista kahvia päivässä, mikä vastaa 9 - 10 kiloa paahdettua kahvia henkeä kohden vuodessa. Tällä määrällä pääsemme kahvinkuluttajien kärkeen maailmassa. Pääosa Suomessa kulutetusta kahvista on edelleen vaaleapaahtoista suodatinkahvia. Kuluttajat ovat kuitenkin jo löytämässä uudet kahvijuomat. Sitä tukevat kahvilakulttuurin elpyminen ja monipuolinen kahvimerkkien ja -laatujen tarjonta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja