Kahvista paljastui jymy-yllätys – yleinen uskomus ei olekaan totta!

Juo aamukahvisi rauhassa! Kohtuullinen kahvin juonti ei nimittäin aiheutakaan kehon kuivumista, paljastaa tuore tutkimus.

Vaikka kahvin juonti saattaakin aiheuttaa ylimääräisiä vessakäyntejä, ei se tuoreen tutkimuksen mukaan kuitenkaan aiheuta kehon kuivumista. Kohtuullista kahvin juontia voikin tutkijoiden mukaan verrata täysin veden juontiin.

Tutkimuksen rahoitti voittoa tavoittelematon Institute for Information on Coffee ISIC -instituutti. Tutkimuksessa testattiin kahvin ja veden juonnin vaikutusta 50 mieheen 10 päivän ajan. Juomien vaikutusta miesten kehon nestetasapainoon analysoi Birminghamin yliopiston liikuntatieteen tutkijat. Tutkijat eivät havainneet veden ja kahvin juonnin välillä huomattavia eroja nestetasapainoon.

Tutkijat halusivat toteuttaa tutkimuksen testatakseen tuttua myyttiä, jonka mukaan kahvi kuivattaa kehoa sen sisältämän ja diureettina toimivan kofeiinin vuoksi. Tälle väitteelle ei kuitenkaan tutkijoiden mukaan ole olemassa vahvaa näyttöä. Mayo Clinicin aiemmin toteutetun tutkimuksen mukaan kahvin juonti voi jopa edistää kehon päivittäistä nesteytymistä.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat