Mainos

Kahvilanjohtaja kieltäytyi tajoilemasta Erdoganille teetä – joutui vankilaan

Turkissa oppositiolehden kahvilanjohtaja on joutunut vankilaan sen jälkeen, kun hän kieltäytyi tarjoilemasta teetä Turkin presidentille Recep Tayyip Erdoganille. Miestä syytetään presidentin solvaamisesta.

Mies pidätettiin sen jälkeen, kun poliisi teki ratsian hänen kotiinsa myöhään lauantaina.

Mies johtaa kahvilaa, joka sijaitsee oppositiolehti Cumhuriyetin toimistossa. Lehti kuuluu niihin harvoihin, jotka suhtautuvat hallitukseen kriittisesti.

Miehen asianajajan mukaan lehdelle turvallisuuspalveluita tuottanut poliisi kuuli miehen käyttävän Erdoganista halventavaa sanaa ja sanovan, että hän kieltäytyisi tarjoilemasta Erdoganille teetä, jos tämä koskaan vierailisi kahvilassa.

Mies on kistänyt käyttäneensä halventavaa termiä, mutta myöntänyt sanoneensa, ettei tarjoilisi Erdoganille teetä. Hän on myös kertonut riidelleensä kyseisen poliisiviranomaisen kanssa kaksi vuotta sitten.

Tuomarin mukaan mies pysyy pidätettynä odottaen oikeudenkäyntiä vedoten vahvoihin epäilyksiin tehdystä rikoksesta. Hänen mukaansa epäilty saattaisi muutoin painostaa todistajia.

Oppositiolehti on vahvistanut, että mies on pidätetty.

Presidentin solvaaminen on rangaistava rikos Turkissa. Siitä voi saada jopa neljä vuotta vankeutta.

Turkissa on nostettu yli 1800 oikeusjuttua presidentin solvaamisesta Erdoganin aikana. Syytteitä on nostettu muun muassa pilapiirtäjiä, koululapsia ja entistä Miss Turkkia vastaan.

Oppositiolehden henkilökuntaa vangittiin marraskuussa odottamaan oikeudenkäyntiä epäiltyinä gülenistisistä yhteyksistä liittyen heinäkuiseen vallankaappausyritykseen. Heinäkuun jälkeen yli 110 000 ihmistä on erotettu tai pidätetty virasta ja 40 000 vangittu odottamaan oikeudenkäyntiä. 

Arvostelijoiden mukaan presidentti Recep Tayyip Erdoganin tarkoituksena on päästä puhdistuksissa eroon lähes koko oppositiosta.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.