Kahvi-Konjakkikakku

Nyt on aika valmistautua joulun kahvihetkiin. Tämä kahvi-konjakki kakku säilyy mehevänä viileässä säilytettynä. Kuivakakkujen maku vain paranee muutaman päivän jälkeen. Tee suurempi taikina kerrallaan ja leivo monta mehevää kakkua. Paketoi kakut sellofaaniin, kietaise ympärille kaunis silkkinauha ja vie herkullisia paketteja joulutervehdyksenä sukulaisille ja ystäville.

  • 175 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • Kostutukseen:
  • 4 dl vahvaa kahvia
  • 2 dl sokeria
  • 3 rkl konjakkia tai brandya

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään yhdistetyt kuivat ainekset taikinaan. Paista kakku voidellussa ja korppujauhoitetussa vuoassa 175 asteessa n. 45 minuuttia. Kumoa hiukan jäähtynyt kakku vuoasta.

Laita kakku takaisin puhtaaseen vuokaan. Sulata sokeri kuumaan kahviin ja sekoita konjakki joukkoon. Kostuta kakku kahvi-konjakkiseoksella. Anna kakun kostua kylmässä ainakin vuorokausi peitettynä. Tarjoa kakku konjakilla ja vanilijalla maustetun kermavaahdon kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat