Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kahden värin sisarussämpylät

Myllyn Paras
Julkaistu 21.02.2014 10:54(Päivitetty 21.02.2014 11:12)

Tee kaksi sämpylätaikinaa, laita toiseen punajuurta ja toiseen pinaattia. Asettele eriväriset sämpylät vieri viereen uunipellille, saat näyttävän sisarussämpyläparven.

16 kpl

200 g punajuuri-perunasosetta tai 150 g pinaattia (pakaste)

3½ dl vettä tai kasvismehua

35 g hiivaa

2 tl suolaa

1 rkl hunajaa tai siirappia

n. 5 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta

n. 5 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja

1 dl Myllyn Paras Kauralesettä

30 g voita, margariinia tai öljyä

Pinnalle:

Myllyn Paras Kauralesettä

Tee kaksi taikinaa (kumpikin omaan 3½ dl nestemäärään), toinen punajuuri-perunasoseesta ja toinen pinaatista. Yhdestä taikinasta tulee 16 sämpylää.

Sekoita sose nesteeseen. Lämmitä kädenlämpöiseksi ja liuota tähän hiiva. Lisää suola ja hunaja. Alusta jauhoja ja leseitä lisäten taikinaksi. Lisää pehmeä rasva alustuksen loppupuolella. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa.

Leivo taikinasta sämpylöitä. Laita ne uunipellille vierekkäin, jolloin ne kohoavat kiinni toisiinsa. Kohota sämpylät peitettynä kaksinkertaisiksi.

Voitele sämpylöiden pinnat vedellä, ripottele päälle lesettä. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min sämpylöiden koosta riippuen.

Pinaattisämpylät:

Aineet kuten edellä, mutta korvaa punajuurisose 150 g:lla pakastepinaattia.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Helpot sämpylät – käytä taikinaan sosekeiton jämät!SämpylämuffinitPorkkanasämpylätVappuhampurilaisetAamulla leivottavat sämpylätAamulla leivottavat sämpyläpalat
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen21:50
    Viiden jälkeen

    Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksen

  • Eilen20:37
    Ihmissuhteet

    Lily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yli

  • Eilen18:52
    Terveys ja hyvinvointi

    Miten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiä

  • Eilen17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • Eilen16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan