Kädet paljastavat iän – ehkäise vanhenemisen merkkejä

Vaikka läträisi kasvoilleen voiteita, leikkauttaisi nuorentavan kampauksen ja uudistaisi vaatekaapin, yksi vilkaisu käsiin paljastaa yleensä kertyneet vuodet. Käsien huoltaminen kannattaakin ottaa osaksi kauneusrutiineja.

Suojaa auringolta

Monikaan ei lähtisi kesäkuumalla ulos ennen kuin on levittänyt aurinkovoidetta kasvoille. Käsien suojaaminen kertoimilla sen sijaan tuppaa unohtumaan. Tämä on yksi suurimmista syistä siihen, että ikääntyminen ryppyineen ja maksaläiskineen näkyy käsissä nopeammin kuin muualla kehossa.

Kannattaa siis käyttää hyvällä suojakertoimella varustettua aurinkovoidetta – ja muulloinkin kuin kesällä, jos oleskelee ulkona ilman hanskoja. Muista myös, että aikaa voi viettää varjossakin.

Hoida kuin kasvojasi

Kun levittää kasvoille tai dekolteelle päivä- tai yövoidetta tai nuorentavia seerumeita, voi saman tien jättää ainetta vähän kämmenselälle ja levittää sen ympäriinsä. Näin käsien huolto tulee hoidetuksi yhtä lailla rutiininomaisesti ja nopeasti.

Kosteuta säännöllisesti

Älä turhaan säästele käsivoiteen käyttämistä vain hetkiin, jolloin talvi on kuivattanut ihon verille, vaan kosteuta käsien ihoa vähintään kerran päivässä ympäri vuoden. Mahdollisia tummia läiskiä häivyttääkseen voi valita voiteen, jossa on mukana kirkastavia ainesosia, kuten C-vitamiinia tai lakritsia.

Käytä käsineitä

Oletko aikeissa möyriä pitkään puutarhassa tai puttailla olan takaa golf-kentällä? Käytä käsineitä. Onko edessäsi tiskivuoren purkaminen saippuavedessä? Sama juttu.

Jos on kovin herkkä auringolle, kevyitä sormikkaita voi olla syytä käyttää myös autolla ajaessa, sillä UV-säteilyä pääsee jonkin verran myös ikkunoiden läpi.

Vältä ärsyttäviä tuotteita

Jos jokin ammattilaisen antama tai kotona tehty hoito tai voide ärsyttää ihoa, sen käyttö on syytä lopettaa. Koska käsien iho on paljon herkempi kuin kasvojen iho, se paraneekin hitaammin.

Kotihoidotkin auttavat

Käsien huoltaminen ei vaadi kalliita erikoisvoiteita. Itse asiassa se voi onnistua varsin hyvin myös kotikonstein. Sekoita vaikka kerran viikossa keskenään saman verran sokeria ja oliiviöljyä ja hiero ainetta käsiin. Jos kädet tuntuvat rasvaisilta voiteen pois pyyhkimisen jälkeenkin, voit hyvin vielä pestä ne.

Lähteet: Grandparents.com, Webmd.com, Huffingtonpost.com

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat