Kaappaus keittiössä: Kasviksia inhonneen Mikon elämä on muuttunut näin hurjasti!

Kaappaus keittiössä -ohjelman viidennessä jaksossa laitettiin kasviksia inhonneen isän ruokatottumukset remonttiin.

Kaappaus keittiössä -ohjelman viidennessä jaksossa keittiömestari Kari Aihinen vieraili ristiinalaisen taksiyrittäjän Mikko Syrjäläisen perheen luona. Mikko kärsi kasviskammosta eikä tämän lautasella näkynyt paljon vihreää. Isän esimerkistä myös muut perheenjäsenet söivät epäterveellisesti.

Ennen Mikko nyrpisteli nenäänsä keitetyn kukkakaalin tuoksulle. Ohjelman kuvausten jälkeen kotona leijailevat kuitenkin omatekoisten kasvisherkkujen aromit. Vastikään Mikko leipoi itse parsakaalikukkakaalipiiraan ja maistuupa miehelle entinen inhokki herkkusienikin.

– Muutos, jonka Kari sai minussa aikaan, oli jotain aivan järisyttävää! Ei tätä vieläkään osaa oikein käsittää. Oikeastaan ihan kaikki ruokailutottumukset ovat muuttuneet terveelliseen, kasvispainotteiseen suuntaan. Meille on avautunut aivan uusia makumaailmoja. Olen aina tykännyt laittaa itse ruokaa, mutta ohjelma sytytti kipinän kokkailla monipuolista ja terveellistä syötävää, Mikko iloitsee.

Ohjelman jälkeen mies on ollut tuttu näky paikallisen ruokakaupan hedelmä- ja vihannesosastolla.

– Koska ohjelmaa ei vielä oltu näytetty televisiossa, piti aina vähän piilotella vihannesostoksiaan uteliailta tuttavilta. Ei sitä heti kuvausten jälkeen kehdannut kantaa kotiin kassikaupalla vihreää, Mikko paljastaa.

Suurin muutos on kuitenkin tapahtunut miehen asenteessa ruokaa kohtaan.

– Tajusin, että ei ole olemassa pahaa ruokaa. Kaikki on kiinni siitä, kuinka raaka-aineista oppii valmistamaan maistuvaa syötävää, Mikko linjaa.

"Housut tippuu"

Ruokavaliomuutokset ohjelman jälkeen ovat vaikuttaneet Mikon yleiseen hyvinvointiin. Mies kertoo olevansa nykyään paljon pirteämpi, sillä hän ei enää syö itseään ähkyyn vaan suosii kevyempiä aterioita.

– Karistujen kilojen määrästä on paha mennä sanomaan mitään. Ostin vasta juuri vaa'an, kun tuntui, että housut alkaa tippua jalasta, Mikko naurahtaa.

Mikko kannustaa muita kasviskammoisia kokeilemaan rohkeasti uusia makuelämyksiä.

– Uusiin makuihin oppii ainoastaan rohkeasti maistamalla ja kokeilemalla. Ei pidä miettiä liikaa vaan yksinkertaisesti kokeilla ruoanlaitossa itselleen vieraalta tuntuvia aineksia.

Mikolla on jo suuret suunnitelmat perheen yhteisille ruokahetkille tänä kesänä.

– Eiköhän me laiteta grilli kuumaksi ja kokeillaan mitä uutta syntyy, mies suunnittelee.

Kaappaus keittiössä tiistaisin klo 21.00 MTV3-kanavalla

Tanja Korpela/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja