Käänne ennusteissa – luminen jouluaatto sittenkin mahdollinen koko maassa: "Vetisenä alkaa, mutta hyvin lumiselta näyttää jatko"

Luminen jouluaatto mahdollinen lähes koko maassa! Tässä lumiennuste joulun ajalle 3:17
Katso koko joulun lumiennuste videolta!

Toiveet lumisesta joulusta voivat vielä täyttyä koko maassa, kun aatonaattona sää kylmenee ja vesisateet muuttuvat lumeksi.

Tiistaina sää on vielä pilvistä ja leutoa, ja keskiviikkona lännestä saapuvat sateet alkavat nekin vesisateena. Maan pohjoisosissakin lumipeite on tällä hetkellä hieman tavanomaista ohuempi vuodenaikaan nähden.

– Vetisenä alkaa, mutta hyvin lumiselta näyttää jatko, meteorologi Liisa Rintaniemi kertoo.

Keskiviikkona eli aatonaattona lämpötila kylmenee ja sade muuttuu lumisateeksi.

– Näyttää siltä, että maan keski- ja länsiosan lumettomillekin alueille saadaan lumipeite keskiviikon tai viimeistään jouluaaton sateista, Rintaniemi sanoo.

– Myös etelään voi tulla tuo lumipeite.

Rintaniemen mukaan Uudellamaalla asti sade on muuttunut lumeksi viimeistään jouluaaton iltapäivällä, mutta räntään ja veteenkin kannattaa varautua. Aivan rannikolle ei maahan jäävää lumipeitettä voi luvata, mutta sisämaassa sitä saattaa hyvinkin kertyä.

Maan itäosiin keskiviikon lumisateet voivat tuoda jopa viiden senttimetrin lumikerroksen, ja se myös jää maahan. Viimeistään joulupäivänä lämpötila valahtaa pakkaselle koko maassa.

Katso koko joulun lumiennuste artikkelin alussa olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat