Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Kaalilaatikko ja uuniomenat 27.9.1999

Julkaistu 29.05.2001 16:48

toim. Kati Nappa

Kaalilaatikko(iso annos)


1 (n.1 kg) kaali
(voita tai öljyä)
vettä 2 dl riisiä tai ohrasuurimoita + vettä
400 g jauhelihaa
(1-2 sipulia)
valkopippuria
(n.2 tl suolaa)
(1 tl meiramia)
n. 4 dl lihalientä
tai 6 dl maitoa+3-4 munaa

Leikkaa kaali suikaleiksi ja kuullota sitä halutessasi tai kaada sekaan ilman rasvaa vähän vettä ja hauduta pehmeäksi (heikkovatsaisten vaihtoehto) isossa kattilassa.
Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan. Nämä kaksi työvaihetta voit tehdä yhtenä päivänä ja jatkaa valmistusta seuraavana päivänä. Paahda jauheliha pannulla ilman rasvaa. Jauhelihaksi sopii myös lammas tai pelkkä possu. Lisää joukkoon halutessasi sipuli. Mausta.
Sekoita riisi ja jauheliha kaalin joukkoon ja kaada yhteen tai useampaan voideltuun vuokaan. Kaada päälle lihalientä tai munamaitoa. Halutessasi voit lisätä pinnalle vähän korppujauhoja ja muutaman voinokareen. Kypsennä 150-180 asteessa n. 1 1/2 tuntia. Tarjoa lisäkkeeksi puolukkasurvosta ja tomaattisalaattia. Jälkiruoaksi kypsyvät uuniomenat kaalilaatikkoa nautiskellessa.

Uuniomenat


6-8 kotimaista omenaa
1-2 rkl sokeria
2 tl kanelia
1/2-1 dl manteli- tai pähkinärouhetta tai
auringonkukansiemeniä
tilkka vettä tai
mehua

Poista omenista keskusta omenaporalla. Nosta ne sopivan kokoiseen vuokaan. Ripottele reikiin sokeria, kanelia ja mantelia. Lorauta vuokaan vähän vettä tai mehua (juhlapäivinä esim. Calvadosta). Kypsennä 200 asteessa 15-30 min. Tarjoa lämpimänä esim. vaniljakastikkeen kera.

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Kinkun jämät voi hyödyntää Harri Syrjäsen helppoon pastaanJos kinkkua on yhä jäljellä, älä tee tätä virhettäJohannan voimat loppuivat kaupan kassalla – tuntematon ihminen pelasti päivän: "Itkuhan siinä tuli"Verottajalta tulossa kallis olutrangaistusLomailija ilmoitti omaisuuttaan varastetuksi, mutta vakuutusyhtiön päätös yllätti – pitääkö varkaus todistaa?Hävettääkö teininä luotu sähköpostiosoite? – Google saattaa antaa toisen mahdollisuuden

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 08:16
    Ruoka

    Kinkun jämät voi hyödyntää Harri Syrjäsen helppoon pastaan

  • 07:18
    Joulukinkku

    Jos kinkkua on yhä jäljellä, älä tee tätä virhettä

  • 06:57
    Sairaudet ja taudit

    Johannan voimat loppuivat kaupan kassalla – tuntematon ihminen pelasti päivän: "Itkuhan siinä tuli"

  • 06:07
    Olut

    Verottajalta tulossa kallis olutrangaistus

  • Eilen19:02
    Vakuutukset

    Lomailija ilmoitti omaisuuttaan varastetuksi, mutta vakuutusyhtiön päätös yllätti – pitääkö varkaus todistaa?