Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kaalilaatikko ja uuniomenat 27.9.1999

Julkaistu 29.05.2001 16:48

toim. Kati Nappa

Kaalilaatikko(iso annos)


1 (n.1 kg) kaali
(voita tai öljyä)
vettä 2 dl riisiä tai ohrasuurimoita + vettä
400 g jauhelihaa
(1-2 sipulia)
valkopippuria
(n.2 tl suolaa)
(1 tl meiramia)
n. 4 dl lihalientä
tai 6 dl maitoa+3-4 munaa

Leikkaa kaali suikaleiksi ja kuullota sitä halutessasi tai kaada sekaan ilman rasvaa vähän vettä ja hauduta pehmeäksi (heikkovatsaisten vaihtoehto) isossa kattilassa.
Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan. Nämä kaksi työvaihetta voit tehdä yhtenä päivänä ja jatkaa valmistusta seuraavana päivänä. Paahda jauheliha pannulla ilman rasvaa. Jauhelihaksi sopii myös lammas tai pelkkä possu. Lisää joukkoon halutessasi sipuli. Mausta.
Sekoita riisi ja jauheliha kaalin joukkoon ja kaada yhteen tai useampaan voideltuun vuokaan. Kaada päälle lihalientä tai munamaitoa. Halutessasi voit lisätä pinnalle vähän korppujauhoja ja muutaman voinokareen. Kypsennä 150-180 asteessa n. 1 1/2 tuntia. Tarjoa lisäkkeeksi puolukkasurvosta ja tomaattisalaattia. Jälkiruoaksi kypsyvät uuniomenat kaalilaatikkoa nautiskellessa.

Uuniomenat


6-8 kotimaista omenaa
1-2 rkl sokeria
2 tl kanelia
1/2-1 dl manteli- tai pähkinärouhetta tai


auringonkukansiemeniä

tilkka vettä tai

mehua

Poista omenista keskusta omenaporalla. Nosta ne sopivan kokoiseen vuokaan. Ripottele reikiin sokeria, kanelia ja mantelia. Lorauta vuokaan vähän vettä tai mehua (juhlapäivinä esim. Calvadosta). Kypsennä 200 asteessa 15-30 min. Tarjoa lämpimänä esim. vaniljakastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mausteMiten lieden tahroista pääsee eroon – ja pääseekö? Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä17-vuotiaille kuljettajille esitetään öistä ajokieltoaParas salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittajaEikö pissaaminen onnistu? Urologi kertoo, mikä on virtsaumpi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 15:16
    Siivous

    Miten lieden tahroista pääsee eroon – ja pääseekö?

  • 13:39
    Takaisinvedot

    Tukehtumisvaara! Lasten suosikkinaksuja vedetään myynnistä

  • 11:35
    Ajokortti

    17-vuotiaille kuljettajille esitetään öistä ajokieltoa

  • 09:42
    Ruoka

    Paras salmiakki on valittu – poikkeuksellinen voittaja